Hrát se nebude. Kvůli koronaviru se ruší turnaje, další jsou v ohrožení

- Jan Vojkůvka

Epidemie koronaviru ovlivnila nejen konání Fed Cupu, ale zasáhla již také dění na standardních turnajích. ATP v uplynulých dnech oznámila zrušení hned čtyř turnajů Challenger Tour, které se měly v březnu konat v Číně.

Kvůli propuknutí epidemie koronaviru, který Světová zdravotnická organizace označila za největší hrozbu pro lidstvo, musely být zrušeny plánované turnaje ATP Challenger Tour v Číně. Všechny čtyři se měly hrát v březnu.

Zrušení se týká turnajů v Čchü-ťingu (první březnový týden), Ču-chaji (druhý březnový týden), Šen-čenu (třetí březnový týden) a Čang-ťia-kangu (čtvrtý březnový týden).

ATP, podle informací, dál monitoruje situaci a bude se rozhodovat, zda zrušené turnaje pouze odloží a pokusí se je vložit do kalendáře později během roku, nebo o ně tenisté přijdou bez náhrady.

Nadále také sleduje situaci v Číně a blízkém okolí, kde se mají i v dalších týdnech konat turnaje Challenger Tour. Hrozba zrušení visí také nad podniky v Tchaj-peji (přelom března a dubna), Nan-Čchangu (má se hrát od 6. dubna), Čchang-ša (od 13. dubna) a An-ningu (od 20. dubna). Pokud se situace kolem koronaviru nezačne lepšit, pravděpodobně dojde k dalším změnám v kalendáři této sezóny.

Nejnovější informace ohledně epidemie hovoří o 64 tisících nakažených (což jsou pouze potvrzené případy) a téměř 1400 mrtvých.