Vzhůru na Arabský poloostrov. Strýcová má raději „evropštější“ Dubaj

- Marek Bartošík

Zbytek února bude na ženském okruhu patřit dvojici turnajů, které se odehrají na Arabském poloostrově. Nejprve se od 17. února uskuteční podnik v Dubaji, o týden později bude na programu prestižnější akce v Dauhá. „Do Dubaje se vždy těším, jsou tam pro nás skvělé podmínky. Navíc je prostředí na rozdíl od Dauhá spíš evropské,“ řekla Barbora Strýcová, jež se zúčastní obou turnajů.

Dubaj a Dauhá jsou oblíbené zastávky pro tenisty i tenistky. Na ženské turnaje WTA, jež jsou v arabských velkoměstech na programu ve druhé polovině února, odcestuje i početná výprava českých tenistek.

Nebude mezi nimi chybět ani Barbora Strýcová, která své tažení na turnaji kategorie WTA Premier v Dubaji zahájí už v kvalifikaci. Třiatřicetiletá tenistka se na tomto klání představí už pošesté v řadě. Sama přiznává, že jí třímilionová metropole přirostla k srdci.

„Dubaj podobně jako Austrálii miluju. Ráda se do ní vracím, jsou tam pro nás skvělé podmínky. Těším se i na lidi, které už znám,“ prozradila během Australian Open Strýcová.

Zkušená česká tenistka při svém rychlém „rozboru“ arabského světa také srovnala Dubaj s Dauhá, kde se letos koná prestižnější akce kategorie WTA Premier 5.

„V Dubaji už to berou více evropsky, rozdíly necítíme. Naopak v Dauhá si musíte třeba při návštěvě restaurace dávat pozor na oblékání, je to tam více hlídané. Je lepší si vzít dlouhý rukáv a kalhoty,“ upozornila vítězka loňské wimbledonské čtyřhry.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Even though I was close many times, it is not over until the last ball. And it unfortunately wasn’t me who won the last one. #qatar ?

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Úno 14, 2019 v 12:36 PST

Místo v hlavní soutěži turnaje v Dubaji mají zaručeno Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Do tříkolové kvalifikace musí spolu s Barborou Strýcovou i Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. Náhradnicemi pro kvalifikační boje jsou Barbora Krejčíková a Tereza Martincová.

Petra Kvitová, která tento týden hraje v Petrohradu, se zúčastní až podniku v Dauhá, kde na vítězku tentokrát čeká 900 bodů do žebříčku (v Dubaji „pouze“ 470). Proč tentokrát? Specifikem zmíněné dvojice turnajů je totiž každoroční vzájemná výměna kategorií.

Start na druhém arabském klání plánuje většina českých tenistek z elitní stovky žebříčku. Pouze Marie Bouzková dala přednost turnaji základní kategorie WTA International v Acapulcu.