Baráž Fed Cupu odehrají Britky či Nizozemky, dva týmy ještě nejsou známé

- Jan Vojkůvka

Zatímco nejlepší fedcupové výběry světa budou hrát finálový turnaj v Budapešti, na 16 dalších čeká v dubnu nevyzpytatelná baráž. V té budou tenistky bojovat o účast v předkole pro rok 2021 a v akci budou například britské nebo nizozemské a srbské tenistky.

Britky se o postup do kvalifikace, či předkola, Světové skupiny utkají s Mexikem. O nutnosti hrát barážové utkání rozhodl souboj mezi ostrovní zemí a Slovenkami minulý týden. Britky, kterým scházela hlavní hvězda Johanna Kontaová, se Slovenkami prohrály 1:3 na zápasy.

Stejně jako britské tenistky se v baráži představí Nizozemky, kterým nepomohla ani hvězdná Kiki Bertensová v souboji s Běloruskami. V termínu 17. a 18. dubna čeká na Nizozemsko zatím ještě neznámý soupeř.

Kvůli epidemii koronaviru totiž byla odložena asijsko-oceánská skupina na začátek března. Původně se mělo hrát v Číně a posléze v Kazachstánu. Kazachstán ovšem své pořadatelství kvůli epidemii zrušil a Mezinárodní tenisová federace nakonec našla nové dějiště v Dubaji, kde se bude hrát až na začátku března.

O poslední dvě místa v baráži se spolu střetnou Čína, Tchaj-wan, Indie, Indonésie, Jižní Korea a Uzbekistán.

Los baráže Fed Cupu
Polsko – Brazílie
Mexiko – Velká Británie
Srbsko – Kanada
Japonsko – Ukrajina
Rumunsko – Itálie
Argentina – Kazachstán
Lotyšsko – soupeř neznámý
Nizozemsko – soupeř neznámý