Miami bude nabité tenisovými hvězdami! Účast plánuje hned osm Češek

- Jan Havlovic

Na přelomu března a dubna proběhne v areálu Hard Rock Stadium další ročník Miami Open. Pořadatelé v úterý oznámili startovní pole mužské i ženské části turnaje – a fanoušci se mohou těšit na hvězdná tenisová jména! Kromě Rogera Federera či Sereny Williamsové bude na Floridě startovat hned osmička Češek a také naše mužská tenisová jednička Jiří Veselý.

Již druhým rokem bude Masters v Miami hostit areál Hard Rock Stadium, kam se turnaj přestěhoval z Key Biscayne. Na Floridě nastoupí kompletní mužská i ženská tenisová špička. 

Mezi muži nechybí elitní trojka – Novak Djokovič, Rafael Nadal, Roger Federer. V ženské části turnaje obhajuje titul světová jednička Ashleigh Bartyová, hrát bude i majitelka 23 grandslamových trofejí Serena Williamsová.

Tenisového svátku na jihu USA se zúčastní i čeští tenisté. Na světovou trojku Karolína Plíškovou čeká těžký úkol, neboť v nabité konkurenci bude obhajovat loňskou finálovou účast.

Petra Kvitová bude v Miami hájit body za loňské čtvrtfinále, ve kterém ukončila její působení na turnaji pozdější vítězka Australanka Bartyová. Stejné mety jako Kvitová dosáhla Markéta Vondroušová, která v loňském roce postoupila poprvé na Masters do čtvrtfinále. 

Na Floridě nebude chybět ani Karolína Muchová, která se na posledním ročníku Miami Open probojovala z kvalifikace až do druhého kola. V kvalifikačních bojích tehdy vyřadila Marii Bouzkovou, která má letos zajištěnou účast v hlavní soutěži.

Kateřina Siniaková, která stále čeká na první letošní singlovou výhru, bude na Floridě obhajovat účast ve druhém kole. Barbora Strýcová i Kristýna Plíšková dohrály loni již v prvním kole.

Český tenis bude mít svého zástupce také v mužské části turnaje. V hlavní soutěži Miami Open se po roční přestávce představí Jiří Veselý, který si účast zajistil díky triumfu na turnaji v indickém Puné.

Kompletní startovní listinu mužské i ženské části MIami Open 2020 najdete ZDE.