Loňskou kometu stále trápí koleno, sezónu nezačne ani v Dubaji

- Filip Lefenda

V loňské sezóně na kurtech udivovala, letos se na ně ale ještě nedostala. Úřadující šampionka z US Open Bianca Andreescuová se odhlásila i z podniku v Dubaji, jenž se koná příští týden. Na vině jsou přetrvávající problémy se zraněným kolenem.

Minulou sezónu začala Kanaďanka mimo TOP 150, své maximum ale během deseti měsíců vytáhla až na čtvrtou pozici žebříčku WTA!

Během roku 2019 získala teprve devatenáctiletá dívka své premiérové čtyři tituly z profesionálního okruhu. Ten první vybojovala už v lednu v americkém Newport Beach, o dva měsíce později pak šokovala vítězstvím na prestižním podniku v Indian Wells, jenž je přezdíván „pátým grandslamem“.

Po srpnovém triumfu na domácí půdě v Torontu přišel o necelý měsíc později nejcennější titul kariéry – tentokrát již ze skutečného grandslamu. Andreescuová porazila ve finále US Open domácí legendu Serenu Williamsovou a natáhla tehdy svou sérii vítězných zápasů na třináct.

Ta se následně zastavila na podniku v Pekingu, kde prohrála ve čtvrtfinále s Japonkou Ósakaovou. V případě Andreescuové šlo o poslední podnik před vrcholem sezóny – závěrečným Turnajem mistryň. Na ten se kanadská hvězda kvalifikovala vůbec poprvé v kariéře, už během druhého vystoupení proti Karolíně Plíškové byla ale nucena po prohrané první sadě duel skrečovat a z akce odstoupit.

Od té doby ohlásila Andreescuová hned několikrát, že se na kurty vrátí. Stále nedoléčené koleno ale přinutilo hráčku vždy návrat odsunout. Naposledy se tak stalo tento týden před podnikem v Dubaji.

„Je mi velmi líto, ale nebudu moci příští týden v Dubaji nastoupit,“ uvedla Kanaďanka. „Stále ještě nejsem stoprocentně fit. Po domluvě s týmem a lékařem jsem se rozhodla, že nebudu riskovat obnovení zranění,“ vysvětlila světová šestka.

„Každý den jsem blíže k tomu, abych se na kurty skutečně vrátila, Dubaj je ale příliš brzy. Doufám, že si na tomto turnaji zahraji příští rok,“ dodala Andreescuová s optimismem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Never questions God, I know he’s working for the better ??⏳

Příspěvek sdílený Bianca Vanessa? (@biancaandreescu_),Úno 9, 2020 v 8:20 PST