ITF

Fruhvirtová zazářila na stovce v Egyptě! Čtrnáctiletý supertalent slaví největší výhru v kariéře

- Jan Havlovic

Linda Fruhvirtová si připsala největší výhru v dosavadní kariéře! Čtrnáctiletý velký talent českého tenisu si v úterním duelu na stovce v egyptské Káhiře vyšlápl na bývalou členku elitní stovky Polku Katarzynu Piterovou. Fruhvirtová zvrátila nepříznivě se vyvíjející utkání a po výsledku 2:6, 6:1 a 6:2 slaví teprve druhou výhru na okruhu ITF v kariéře.

Čtrnáctiletá Linda Fruhvirtová hraje v egyptské Káhiře teprve druhý turnaj na okruhu ITF. A i na druhý pokus dokázala přejít přes první kolo! Účastnice juniorského Australian Open si vyšplápla v úterním duelu Polku Katarzynu Piterovou, bývalou 95. hráčku světa. 

Fruhvirtová nerozehrála duel prvního kola ideálně, když si v první sadě vypracovala jediný brejkbol a prohrála 2:6. Zbytek utkání ale již jasně patřil mladé české naději, která duel zvrátila a nad bývalou členkou elitní stovky zvítězila po výsledku 2:6, 6:1 a 6:2.

Česká hvězdička pokračuje v dravém nástupu do dospělého tenistu a v Káhiře na turnaji dotovaném 100 000 $ si zahraje v osmifinále. V dalším zápase zcela jistě vyzve soupeřku z elitní dvoustovky – narazí totiž na vítězku duelu mezi Ukrajinkou Kostjukovou (168.) a Rumunkou Beguovou (118.) a může tak získat další cenné zkušenosti.

Linda Fruhvirtová startuje v Káhiře diíky divoké kartě od pořadatelů. Ve čtrnácti letech je stále vázaná pravidly ITF, a tak smí odehrát pouze omezený počet turnajů mezi dospělými. „Můžu dostat jenom tři divoké karty a zúčastnit se asi osmi turnajů, takže je to dost těžké,“ vyprávěla Fruhvirtová v Melbourne v rozhovoru pro náš web.