Veselý mění turnajový program. Před jihoamerickou šňůrou vynechá challenger

- Jan Havlovic

Jiří Veselý se odhlásil z challengeru v indickém Bengalúru, kde měl startovat poprvé v kariéře. Čerstvý šampion z Puné má podle oficiálních důvodů problém s kyčlí. Česká tenisová jednička by měla v příštích dvou týdnech hrát v Rio de Janeiru a v Santiago de Chile.

Šestadvacetiletý Veselý triumfoval v minulém týdnu na turnaji ATP v indickém Puné, když získal na této úrovni první titul po dlouhých pěti letech. Česká tenisová jednička se poté měla přesunout na jih Indie do Bengalúru, kde probíhá místní challenger. 

Svěřenec Jaroslava Navrátila se ale v úterý z turnaje odhlásil. Pořadatelé uvedli, že oficiálním důvodem odhlášení českého hráče je problém s kyčlí. 

Aktuálně 72. tenista světa se vrátí do akce v příštím týdnu na antuce v brazilském Rio de Janeiru, kde startoval již dvakrát, v obou případech vypadl v prvním kole. Veselý je na tomto turnaji aktuálně čtvrtý pod čarou a bude čekat na případné odhlášení dalších tenistů. V opačném případě by musel do kvalifikace. 

Český daviscupový reprezentant je v podobné situaci i na turnaji v Santiago de Chile, kde rovněž nemá jistotu účasti v hlavní soutěži. V hlavním městě Chile zatím Veselý nikdy nestartoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

??? CHAMPION !!!!!! ???

Příspěvek sdílený Jiri Vesely (@veselyjiri),Úno 9, 2020 v 8:38 PST