Češky se dozví soupeřky pro finálový turnaj. V Budapešti budou v „déčku“

- Jan Havlovic

V maďarské Budapešti budou v úterý večer rozlosované skupiny pro finálový turnaj, který proběhne od 14. do 19. dubna. Český fedcupový tým je nasazen do skupiny D a má jistotu, že se ve skupinové fázi vyhne obhájkyním titulu Francouzkám, Australankám a také silným Američankám.

Svěřenkyně Petra Pály se v úterý večer dozví soupeřky pro skupinovou fázi premiérového ročníku nového formátu finálového turnaje Fed Cupu. České tenistky získaly jistotu startu díky divoké kartě od ITF a coby čtvrtý tým fedcupového žebříčku jsou nasazené pro týdenní klání v Budapešti do skupiny D. 

Do „áčka“ zamířily obhájkyně titulu Francouzky, v „béčku“ budou Australanky vedené světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a ve skupině C budou silné Američanky, které si zajistily účast na finálovém turnaji díky víkendové výhře nad Lotyšskem.

K těmto čtyřem celkům budou dolosovány další země. Ve druhém koši se nacházejí Rusky, Španělky, Bělorusky a Němky, ze třetího koše půjdou k losovacímu aktu domácí Maďarky, Švýcarky, Belgičanky a Slovenky, které tak potenciálně mohou narazit na českou družinu.

Slavnostní los proběhne v maďarské Budapešti, konkrétně v Muzeu krásného umění, v úterý v 18:30. 

Skupina A – Francie
Skupina B – Austrálie
Skupina C – USA
Skupina D – Česko

Druhý koš – Rusko, Španělsko, Bělorusko, Německo
Třetí koš – Maďarsko, Švýcarsko, Belgie, Slovensko