Kouč Clijstersové: Kim má vítězné myšlení, nejsem její diktátor

- Jan Havlovic

Návrat Kim Clijstersové na okruh WTA bude hlavní tenisovou událostí tohoto měsíce. Bývalá světová jednička zažije comeback už příští týden v Dubaji. Podle jejího trenéra Freda Hemmes mladšího má forma šestatřicetileté Belgičanky vzestupnou tendenci. „Vidím, jak se Kim každým dnem zlepšuje,“ říká Hemmes pro webové stránky HLN.

Clijstersová se představí na okruhu WTA po dlouhých sedmi letech. Na velký comeback se připravuje s trenérem Fredem Hemmesem mladším, který měl ze spolupráce s belgickou legendou zprvu obavy. 

„Nevěděl jsem, jestli vůbec mohu dávat nějaké rady takové tenistce, která má obrovské zkušenosti. Teď vidím, že mohu Kim hodně pomoct,“ prozrazuje Hemmes, který dříve zastával pozici trenéra v tenisové akademii Clijstersové v belgickém Bree.

Holandský kouč si formu své svěřenkyně před blížícím se turnajem pochvaluje. „Vidím, jak se Kim každým dnem zlepšuje,“ říká Hemmes, který má s Clijstersovou vřelý přátelský vztah. „Máme otevřené diskuze. Nejsem její diktátor. Ona už také není tou Kim, která bývala v minulosti. Teď je to matka tří dětí,“ uvědomuje si.

„Má vítězné myšlení. To je její výhoda,“ dodává devětatřicetiletý trenér, který v minulosti vedl holandskou tenistku Arantxu Rusovou.

Clijstersová plánovala tenisový comeback již na začátek ledna, ale její plány zhatilo zranění kolene. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku čeká první turnaj v příštím týdnu na štědře dotovaném turnaji v Dubaji. Další zastávky šestatřicetileté Belgičanky budou Monterrey, Indian Wells a Charleston.