Trápení Siniakové pokračuje. Češka promarnila brejkboly a prohrála i třetí letošní dvouhru

- Filip Lefenda

Kateřina Siniaková neuspěla ani při svém třetím letošním singlovém vystoupení. Třiadvacetiletá Češka podlehla na halovém podniku v Petrohradu osmé nasazené Kazašce Jeleně Rybakinové za hodinu a 20 minut 3:6, 4:6 a stále tak v letošní sezóně neuhrála ve dvouhře ani sadu.

Do utkání vstoupila Siniaková katastrofálně. Poté, co nevyužila v úvodním gemu na příjmu dva brejkboly, ztratila čtyři hry v řadě. Za stavu 0:4 se pak Češce podařilo jeden brejk umazat, další zdramatizování ale talentovaná Kazaška, jež si stihla v letošním roce připsat už i turnajový titul z Hobartu, nepřipustila.

Druhý set byl vyrovnanější. Siniaková nečelila do stavu 4:4 na servisu jediné brejkové hrozbě, sama přitom měla v průběhu sady hned tři. A právě zahozené brejkboly z druhého a především osmého gemu ji posléze mohly pořádně mrzet.

Rybakinová totiž v devátém gemu opět loupila na příjmu, aby následně zápas bez problémů doservírovala.

Trápení třiadvacetileté Siniakové tak pokračuje. Češka letos neuhrála ve dvouhře ještě ani set a vypadla i na své třetí akci hned v úvodním kole. V součtu s loňskou sezónou pak prohrála Siniaková na okruhu WTA už pošesté v řadě.

V Petrohradu se z českých hráček představí ještě předloňská šampionka Petra Kvitová, která je třetí nejvýše nasazenou ženou, a turnajová pětka Markéta Vondroušová.

St. Petersburg Ladies Trophy, Petrohrad (ženy, RUS, 848 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (59.) – Jelena Rybakinová (KAZ, 25.) 3:6, 4:6