WTA

Tenistky vymění australské léto za ruskou zimu. Češky se chystají do Petrohradu

- Jan Havlovic

V příštím týdnu jsou po fedcupové pauze opět na programu turnaje WTA. Zatímco v thajském Hua Hinu nebude mít český tenis zastoupení, tak v ruském Petrohradu se v singlu představí hned čtyři Češky. Největší pozornost bude upřena na Petru Kvitovou, která v petrohradské hale triumfovala před dvěma lety. Hlavní soutěž mají jistou také Vondroušová se Siniakovou. Martincovou čeká kvalifikace.

Petra Kvitová a další tři Češky vystřídají australské sluníčko za ruskou zimu. Světové jedenáctce to v halovém prostředí dlouhodobě svědčí a v Petrohradu triumfovala před dvěma lety. Letos bude na západě Ruska obhajovat z pozice nasazené jedničky body za loňskou čtvrtfinálovou účast. 

Třetí turnaj po návratu po zranění čeká na Markétu Vondroušovou. Dvacetiletá česká tenistka bude při premiérové účasti v Petrohradu patřit mezi favoritky. Kromě dvou zmíněných českých hráček bude startovat i Kateřina Siniaková, která zde skončila v loňském roce již v prvním kole. 

Trnitá cesta kvalifikací čeká na Terezu Martincovou, která se loni v Petrohradu blýskla osmifinálovou účastí, a tak obhajuje poměrně dost bodů. 

Kromě dvou turnajů WTA jsou v příštím týdnu na programu tři podniky ATP – Rotterdam, New York a Buenos Aires. Žádný z českých tenistů není do singlových částí těchto turnajů přihlášen. Jiří Veselý, Lukáš Rosol a Václav Šafránek budou hrát na challengeru v indickém Bengaluru. Zdeněk Kolář zkusí štěstí na challengeru ve francouzském Cherbourgu.