V Dubaji jsou natěšeni na příjezd šampionky Keninové. Chybět nebudou ani tři Češky

- Jan Havlovic

Sofii Keninovou čeká v Dubaji první turnaj od nedávného triumfu na Australian Open. Čerstvá grandslamová vítězka bude na Dubai Duty Free Championships hlavní hvězdou letošního startovního pole. „Moc se těšíme, až u nás Sofii přivítáme,“ říká Colm McLoughlin, ředitel turnaje. V Dubaji budou startovat také Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová a Barbora Strýcová.

„Sen se stal skutečností,“ žasla po finálové výhře na Australian Open překvapivá vítězka Sofia Keninová. Na novou americkou tenisovou superstar bude nyní po melbournského triumfu upřena daleko větší pozornost. A nejinak tomu bude na blížícím se velkém turnaji v Dubaji. 

Na účast dvacetileté Američanky se těší i turnajový ředitel Colm McLoughlin. „Byla to jen otázka času, než se Sofia stane šampionkou. Na její výkony v Melbourne byla radost pohledět,“ říká ředitel Dubai Duty Free Tennis Championships. 

„Moc se těšíme, až u nás Sofii přivítáme. V letošním startovním poli jsou tři poslední grandslamové vítězky,“ vyzdvihl McLoughlin start Sofie Keninové, Biancy Andreescuové, vítězky loňského US Open a Simony Halepové, která v loňském roce triumfovala ve Wimbledonu. 

V Dubaji bude mít zastoupení i český tenis. Karolína Plíšková, finalistka z roku 2015, bude startovat ve Spojených arabských emirátech již poosmé. Markétu Vondroušovou čeká na tomto prestižním podniku druhá účast a Karolína Muchová si zde odbude premiéru. 

Start plánuje také Barbora Strýcová, která zatím nemá jistotu startu v hlavní soutěži. Třiatřicetiletá Češka je aktuálně čtvrtá pod čarou, a tak bude muset nejspíše do kvalifikace.