Petra Kvitová získala velké ocenění. Jako teprve šestá v historii

- Jan Vojkůvka

Tenistka Petra Kvitová se po Australian Open dočkala velkého ocenění. Česká hráčka obdržela jako teprve šestá v historii Cenu Věry Čáslavské za mimořádně zásluhy žen ve sportu a olympijském hnutí.

Před Kvitovou se tohoto ocenění dočkaly vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová, předsedkyně Komise rovných příležitostí ve sportu Naďa Knorre, sportovní gymnastka Věra Růžičková, oštěpařka Barbora Špotáková a Šárka Strachová, úspěšná slalomářka.

„Sport mi přinesl spoustu dobrého i zlého, hlavně dobrého, a nečekala jsem, že bych tady mohla stát a dostat cenu Věry Čáslavské,“ řekla Kvitová na ceremoniálu v sídle Českého olympijského výboru. „Je to odměna za dřinu a všechno. Jsem ráda, že ta cena vznikla.“

Věra Čáslavská, bývalá úspěšná gymnastka a sedminásobná olympijský vítězka, byla také pro Kvitovou velkou inspirací. „Byla pro mě inspirativní tím, jak bojovala ve sportu i v životě,“ uvedla Kvitová.

Česká tenistka v této sezoně zatím odehrála dva turnaje. V Brisbane dokráčela do semifinále a na Australian Open do čtvrtfinále.