Kristýna Plíšková představila nového sponzora i plány. Z koronaviru obavy nemá

- Richard Wagner, Filip Lefenda

Tenistka Kristýna Plíšková představila na pondělní tiskové konferenci nového partnera, kterým se stala společnost Ivar CS. Firma je dlouhodobým sportovním mecenášem a už mimo jiné sponzoruje Kristýninu sestru Karolínu.

Jednatel společnosti Ivar CS, jejíž logo měla Kristýna na svém dresu již během úvodního grandslamového turnaje sezóny, prozradil, že jejich vizí je podpora mladých a talentovaných sportovců. Podle slov Sabriho Boughattase do této kolonky spadá i Kristýna, proto se rozhodli navázat spolupráci.

„Jsem ráda, že můžeme navázat další vynikající spolupráci. Velmi si vážím všech sponzorů,“ podotkla sama Češka, jež by se v letošní sezoně ráda více zaměřila na dvouhru. „V Paříži, kde se mi tolik nedaří, visí ve vzduchu i čtyřhra se sestrou Karolínou,“ prozradila přímo na tiskovce.

Po ní se pak Plíšková pro Tenisový svět rozhovořila o významnosti tohoto nového spojení, řeč ale přišla i na Australian Open či budoucí plány. S aktuálně 64. hráčkou světového ženského žebříčku jsme probrali rovněž ožehavé téma, které momentálně hýbe celým světem – epidemii koronaviru.

„Čína se tam teď půl roku objevovat nebude, všechno je v Evropě nebo v Americe, tedy až teď na Dauhá a Dubaj. Něco jsem si samozřejmě přečetla, něco slyšela. Lidé to řeší,“ vnímá dění posledních dnů Plíšková, podle které však může jít trochu i o nafouknutou bublinu. „Možná se to dělá trošku větší, než to je. Určitě to ale není nic příjemného, speciálně pro nás, kdo hodně cestujeme. Chytnout to asi může každý, nijak se k tomu ale neupínám,“ říká v rozhovoru.