Odvážné šaty a šampaňské. Překvapivá šampionka předstoupila před fotografy

- Filip Lefenda

O prvotřídní senzaci se na nedávno skončeném Australian Open postarala jednadvacetiletá Američanka Sofia Keninová. Ta si došla coby patnáctá hráčka světa pro svůj premiérový grandslamový titul, jehož zisk slavila nejen přímo na kurtu, ale i posléze před objektivy fotografů.

„Byly to dva nejlepší týdny mého života,“ přiznala krátce po finálovém obratu nad Španělkou Muguruzaovou americká hvězda. „Můj sen se oficiálně stal skutečností,“ pravila dojatě novopečená grandslamová šampionka.

„Titul si náramně užívám. Snažím si vychutnat každý okamžik. Vyhrát Australian Open se podaří málokomu a já jsem opravdu hodně šťastná, že se to povedlo právě mi,“ pravila později před novináři.

Hlavním bodem setkání bylo ovšem tradiční slavnostní pózování s trofejí před panoramaty Melbourne. Keninová pro něj zvolila poměrně odvážné, leč originální šaty. Během focení nechyběla ani oslava s šampaňským.

Keninová na turnaji zdolala, mimo jiné, i domácí světovou jedničku Bartyovou, které se v žebříčku řádně přiblížila. Jednadvacetiletá Američanka, jež v loňské sezóně ovládla své první tři podniky kategorie WTA, si v pondělním vydání polepšila z patnácté na sedmou pozici a je vůbec poprvé v elitní desítce. Z té naopak vytlačila Petru Kvitovou.