Bartyová ukázala holčičku. Život je o tomhle, smála se Australanka

- Radek Štohl

Asleigh Bartyová v neúspěšném semifinále selhala v obou sadách. Pokaždé nevyužila dva setboly, třikrát při vlastním podání. Očekávalo se tak, jak světová jednička bude skousávat zápas, ve kterém proti Sofii Keninové přišla o účast v domácím finále Australian Open. Bartyová ovšem na místo smutku prožila nevídanou tiskovou konferenci. Objevila se na ní se svojí neteří.

K cestě do finále měla našlápnuto výborně. Až na jeden složitější gem dominovala v prvním setu na podání, dvakrát si vypomohla čistou hrou. Během šesté hry si ke všemu vypracovala tři brejkboly. Ačkoliv je nevyužila, měla v tiebreaku vedení 6:4 a dva setboly. V jednom případě potvrdila nevydařené bekhendové údery se spodní rotací, které ji po většinu zápasy trápily. Následně se nechala zatlačit Keninovou. 

„Během utkání jsem se necítila příliš pohodlně. Nevycházel mi můj první taktický plán, snažila jsem se využít plánu B a C. Musela jsem se z toho vyhrabat a najít jinou cestu. Důležité míčky jsem nezahrála dostatečně dobře, abych vyhrála. Stále jsem ovšem věřila," zhodnotila světová jednička na tiskové konferenci semifinále, které nakonec prohrála 6:7(6), 5:7.

I přes prohraný zápas si třiadvacetiletá hráčka bez problémů udrží post nejlepší hráčky světa, na kterém je od loňského září. V pondělním vydání žebříčku ke všemu bude mít více jak dvoutisícový bodový náskok na novou světovou dvojku Simonu Halepovou. „Bylo to pekelně dobré období. Kdybyste mi před třemi týdny řekli, že vyhraji turnaj v Adelaide a postoupím do semifinále Australian Open, tak bych to absolutně brala," těšilo Australanku.

Skvělé výsledky nebyly tím jediným, co Bartyovou v uplynulých týdnech potěšilo. Potkalo jí štěstí také v užším rodinném životě, její sestře se narodila holčička. „Na svět přišla před jedenácti dvanácti týdny. Přesně o tomhle je život. Je to úžasné," představila svou neteř.

„Jmenuje se Olivia. Právě vám to říká," smála se Bartyová poukazující na malou holčičku, která začala být mírně neposedná. „Život je krásný. Jakmile jsem odešla z kurtu, tak mi okamžitě vnesla úsměv do tváře. Pořádně jsem ji objala," uzavřela toto téma hráčka, která bude hrát další turnaj na konci února v Dubaji.