Tradice dodržovaná po každém titulu. Dočká se Thiemova maminka i v Melbourne?

- Jan Havlovic

Dominica Thiema dělí již jen dvě výhry od premiérového grandslamového titulu. Pokud se tak stane, jeho maminka Karin se dost možná dočká dalšího tetování. Od loňského března totiž drží zajímavou tradici – synův titul = tetování. Jaký motiv by zvolila v Austrálii? „Určitě by to byl klokan,“ smál se Thiem v pozápasovém rozhovoru.

Netradiční tradice započala v loňském roce na turnaji v Indian Wells. „V minulé sezoně jsem měl špatný vstup do sezony. Po turnajích v Buenos Aires a Rio de Janeiru jsem byli v Indian Wells, kde mamka navrhla, že pokud vyhraji tenhle turnaj, tak si udělá tetování,“ vypráví rakouský tenista. 

Zmíněná sázka na Thiema skutečně zabrala a z Indian Wells odjížděl s trofejí, když ve finále porazil legendárního Rogera Federera.

Dominic Thiem si v loňské sezoně připsal celkem pět titulů. Motivy některých tetování měly symboliku právě z lokací, kde Karinin syn vyhrál titul. V USA to byla orlice, v Číně zase panda.

Jaké tetování by maminka Dominica Thiema zvolila v Austrálii? „Určitě klokan,“ smál se šestadvacetiletý tenista v pozápasovém rozhovoru v Rod Laver Areně. 

Světovou pětka je aktuálně dvě výhry od premiérového grandslamového titulu. Thiem bude v pátečním semifinálovém duelu čelit Alexandru Zverevovi z Německa.