Djokovič truchlí po ztrátě kamaráda Kobeho. Vždy tu byl pro mě, vzpomíná

- Jan Havlovic

Celý sportovní svět zasáhla v neděli večer zdrcující zpráva o smrti bývalého basketbalisty Kobeho Bryanta. Ztráta výjimečného sportovce mrzí i Novaka Djokoviče, kterého pojil s Bryantem vřelý přátelský vztah. „Když jsem potřeboval radu nebo podporu, vždy tu byl pro mě,“ vzpomínal Djokovič v pozápasovém rozhovoru po postupu do semifinále Australian Open.

Kobe Bryant zahynul při nedělní havárii vrtulníku v Kalifornii společně se svou třináctiletou dcerou Giannou. Tragická událost zasáhla celý sportovní svět, včetně významných tenisových osobností. 

Nick Kyrgios nastoupil na počest legendárního basketbalisty v dresu Kobeho Bryanta k zápasu proti Rafaelu Nadalovi. Zpráva zasáhla také Novaka Djokoviče, který byl s basketbalistou velkým kamarádem.

„Moc nevím, co k tomu říct. Byl to jeden z nejlepších sportovců historie. Inspiroval mě i mnoho dalších lidí po celém světě. Měl jsem to štěstí, že jsme spolu měli vřelý přátelský vztah. Když jsem potřeboval radu nebo podporu, tak tu byl pro mě,“ vzpomínal Djokovič v rozhovoru s Johnem McEnroem na kurtu v Rod Laver Areně.

Djokovič nastoupil k zápasu proti Kanaďanu Raonicovi v mikině, na které měl iniciály KB a číslo 24, které Bryant nosil v době aktivní basketbalové kariéry. „Byl mým mentorem a hlavně kamarádem. Je to hrozné vidět, co se stalo jemu i jeho dceři,“ dodal závěrem Djokovič, který již nenacházel slova.

Světová dvojka pokračuje na Australian Open v cestě za obhajobou loňského titulu. Novak Djokovič si poradil v úterním čtvrtfinále s Kanaďanem Milosem Raonicem, kterého porazil za tři hodiny po setech 6:4, 6:3, 7:6(1) a v semifinále vyzve v jubilejním padesátém vzájemném zápase Rogera Federera.