Nová jména v tenisové Síni slávy! Dočkali se bývalí trenéři Berdycha a Plíškové

- Jan Havlovic

Tenisová Síň slávy přivítá v červenci dvě nová jména. Mezi významné tenisové osobnosti byli vybráni Chorvat Goran Ivaniševič, bývalý trenér Tomáše Berdycha a Španělka Conchita Martínezová, která ještě v minulé sezoně vedla Karolínu Plíškovou. Slavnostní uvedení do Síně slávy proběhne v červenci v americkém Newportu.

Zástupci International Tennis Hall of Fame oznámili v úterý dva nové členy. Těmi jsou Conchita Martínezová a Goran Ivaniševič. Oficiální uvedení do tenisové Síně slávy proběhne tradičně v americkém Newportu, sídle International Tennis Hall of Fame. Slavnostní večer je naplánován na 18. července.

Oba čerstvé členy tenisové Síně slávy pojí mnoho společného. Ivaniševič i Martínezová to ve světovém singlovém žebříčku dotáhli nejvýše na druhou pozici a oba mají ve své sbírce úspěchu jediný singlový grandslamový titul. A to rovnou ten nejslavnější – z Wimbledonu!

Španělka Conchita Martínezová triumfovala v All England Clubu v roce 1994. Goran Ivaniševič si zahrál wimbledonské finále celkem čtyřikrát, ale uspěl až na poslední pokus v roce 2001.

Martínezová i Ivaniševič zanechali stopu i v českém tenise. Španělka ještě na konci minulé sezony trénovala světovou dvojku Karolínu Plíškovou. Ivaniševič, který se stane prvním Chorvatem v tenisové Síni slávy, trénoval v minulosti Tomáše Berdycha a aktuálně působí v týmu Novaka Djokoviče.