Extrémní a emotivní. Zdrcený Kyrgios promluvil o Bryantovi

- Radek Štohl

Po prohře s Rafaelem Nadalem působil velmi smutně. Více než vyřazení z osmifinále Australian Open však Nicka Kyrgiose trápilo nedělní úmrtí basketbalové legendy Kobe Bryanta. Zejména kvůli skutečnosti, že je celoživotním fanouškem této hry. „Když jsem se ráno vzbudil a dozvěděl se tu zprávu, bylo to neskutečně emotivní," nechal se slyšet Kyrgios na pozápasové tiskové konferenci.

Neobvyklý nástup byl viditelný na první pohled. Australský hráč sice vstupoval z útrob stadionu s tradičními sluchátkami na uších, na sobě však měl basketbalový dres. Ten nepatřil nikomu jinému než ikoně NBA Kobe Bryantovi, která v neděli tragicky zahynula. Ačkoliv se s ní Kyrgios nepotkal, chtějí jí tímto gestem vzdát hold.

„Basketbal je prakticky celý můj život. Dívám se na něj každý den. Sleduji ho velmi dlouhou dobu," rozpovídal se čtyřiadvacetiletý hráč na pozápasové tiskové konferenci. „Když jsem se ráno vzbudil a dozvěděl se tu zprávu, bylo to neskutečně emotivní. Celý den to bylo extrémně těžké," pokračoval Kyrgios, který se v mládí rozhodoval, zda bude zkoušet štěstí v basketbalu, nebo tenisu.

Šestadvacátý hráč světa i přes nelehké chvíle přiznal, že ho smutná informace neovlivnila. „Pokud už to se mnou něco udělalo, tak mě to motivovalo. Pomohlo mi to. Když jsem byl ve čtvrtém setu o brejk dole, zajisté jsem o tom přemýšlel. Vybojoval jsem to zpátky. Rafa však hrál velmi dobře. Své šance jsem měl. Byl jsem několik míčků od zisku třetího a čtvrtého setu. Tak to ale chodí," nehodlal se domácí tenista vymlouvat po skončení zápasu.

Klíčové a tenisové momenty zápasu zabraly většinu tiskové konference. Řeč se však přeci jen ještě stočila na bývalého basketbalistu Los Angeles Lakers. „Jsem fanouškem Celtic (Boston Celtics, pozn. red.). Bylo těžké sledovat, jak lámal srdce velkému množství fanoušků Celtics. Byl odlišný. Tím, jak trénoval, tím, jak hrál. Byl tak výjimečný," dodal Kyrgios.