Sbírá vítězství, ale zranění ji neopustilo. Je to komplikované, připustila Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Dalo by se říct, že Australian Open 2020 je nejúspěšnější turnaj Barbory Krejčíkové v její dosavadní kariéře. Čtyřiadvacetiletá tenistka z Brna nastřádala v Melbourne už osm vítězství. Tento fakt je o to cennější vzhledem k tomu, že se Krejčíková stále úplně nezbavila zranění z loňského US Open.

Na ten nepříjemný den v kvalifikaci loňského US Open se špatně vzpomíná. Barbora Krejčíková tehdy musela opustit kurt ve Flushing Meadows na vozíku poté, co si poranila pravou nohu.

Zdravotní stav české tenistky se do startu Australian Open zlepšil, stále ale zůstává nedokonalý. „Jedná se o zranění pravého chodidla. Těžko se to vysvětluje, je to komplikované. Aktuálně jsem bez bolesti, ale není to úplně spravené,“ přiblížila Krejčíková.

Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka se i s problematickým chodidlem přihlásila na Australian Open do tří soutěží. Ve dvouhře prošla z kvalifikace až do druhého kola hlavního pavouka, což se jí povedlo poprvé v životě.

„Ani jsem nepočítala, že projdu kvalifikací. Počítala jsem s jedním dvěma zápasy a pak volnem před začátkem čtyřhry a mixu. Ten jsem si domluvila spíš proto, abych si zahrála a získala nějaké zkušenosti od kluků,“ uvedla tenistka, která v Melbourne nastřádala už osm vítězství.

Čtyři zaznamenala ve dvouhře, když po kvalifikaci přežila i nástrahy prvního kola. Další tři ukořistily spolu s Kateřinou Siniakovou a (zatím) jedno s novým parťákem do mixu Nikolou Mektičem. „Jsem velice ráda, že jsem hrála tolik zápasů a že se mi tady tak daří,“ skromně poznamenala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Into the next round with @bkrejcikova ?‍♀️ #AO2020 #doubles

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Led 23, 2020 v 5:10 PST

U statistik ještě zůstaneme. Česká deblová dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková aktuálně bojuje na svém jedenáctém společném grandslamu. Šikovné hráčky přitom dokázaly proniknout do čtvrtfinále už poosmé!

„To je úplně supr, nikdy jsem nad tím takhle nepřemýšlela. Vždy, když s Katkou nastoupíme, chceme hrát samozřejmě co nejlíp. Na grandslamech je motivace o to větší,“ řekla Krejčíková, podle níž českému páru pomáhá i spravedlivější herní systém s výhodami a standardním rozhodujícím setem.

Tímto způsobem se však hrají pouze čtyřhra mužská a ženská, ta smíšená sází na kratší variantu bez výhod a se super tiebreakem. Češka si v úterý vyzkouší obě varianty, když nastoupí do čtvrtfinále ženského deblu a druhého kola mixu.

Oba nadcházející duely, v nichž bude Krejčíková participovat, pořadatelé naplánovali do arény Margaret Courtové, tedy do druhého největšího stánku v Melbourne Parku. U smíšené čtyřhry je důvod jasný – česká tenistka a její parťák Nikola Mektič narazí na atraktivní dvojici Amanda Anisimovová, Nick Kyrgios.

„Bude to zajímavý zápas, očekávám show. Těšíme se na to my i diváci. Oproti deblu to bude takový relax. A hrát na velkém kurtu je určitě supr,“ natěšeně líčila elitní česká deblistka, jež se za svůj výkon v prvním kole mixu dočkala cenné pochvaly.

„Moc to nechci říkat, aby mi to nepřineslo smůlu. Po utkání přišel parťákův trenér a říkal, že jsem byla nejlepší na kurtu. Já jsem mu odpověděla, že jsme byli nejlepší tým. Podle mě hrál Nikola velmi slušně. Byla jsem překvapená, když si jeho kouč myslel něco jiného,“ dodala s úsměvem Krejčíková.