Varování za pauzu před servisem? Podrážděný Kyrgios imitoval Nadala

- Jan Vojkůvka

Australský tenista Nick Kyrgios se na dálku znovu opřel do Rafaela Nadala. Během utkání druhého kola proti Gillesu Simonovi se dopustil imitace španělského tenisty v reakci na varování, které dostal od umpirového rozhodčího.

Kyrgiose pořádně rozdivočela situace za stavu 6:2, 5:4, kdy mu rozhodčí udělil varování za překročení limitu na servis. Rozčílený Australan začal k rozhodčímu gestikulovat a svými gesty naznačoval dlouhý rituál Rafaela Nadala, který provádí před každým servisem.

Nadal je svými dlouhými rituály známý a nezřídka před servisem natahuje pauzu mezi výměnami právě kvůli těmto svým zvyklostem.

Aby toho nebylo málo, varování za překročení limitu dostal ve třetím setu také Gilles Simon, který posléze rovněž imitoval španělskou hvězdu a podruhé rozesmál publikum i rozhodčího.

Kyrgios, který vyhrál 6:2, 6:4, 4:6, 7:5, byl posléze na tiskové konferenci na tuto situaci dotázán. „Nedělal jsem žádné aktivity před svým servisem, abych nějak marnil čas,“ nelíbilo se Kyrgiosovi varování od rozhodčího a podotkl, že se nesnažil nijak zdržovat.

Australan dostal také otázku, jaká imitace byla podle něj lepší, jestli jeho nebo soupeřova. „Nenosím spodní prádlo, takže spíš Gillesova,“ zubil se Kyrgios, který si zahraje o postup do osmifinále s Rusem Karenem Chačanovem.