Nejdřív to byla taková deka, uznala Plíšková. K postupu jí pomohl i Leoš Mareš

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Mise úspěšně pokračuje. Karolína Plíšková ve druhém kole Australian Open proti nepříjemné soupeřce Lauře Siegemundové nezaváhala. „Je těžké se proti ní cítit skvěle. Málokterý úder trefí čistě,“ komentovala turnajová dvojka, již při šesté letošní výhře podporoval přímo z týmového boxu i Leoš Mareš.

Přestože Karolína Plíšková své utkání druhého kola Australian Open odehrála během brzkého odpoledne, v útrobách arény Roda Lavera to pod zataženou střechou vypadalo jako při večerní session. Snad i klidnější podmínky bez větru a slunce pomohly Plíškové k poměrně hladkému vítězství dvakrát 6:3 nad nebezpečnou Laurou Siegemundovou.

Mohlo by se zdát, že vzhledem k pouze šesti ztraceným hrám a rychlému postupu do třetího kola bude česká jednička po utkání spokojená. Na rozdíl od svého týmu, jenž ji za předvedený výkon pochválil, však měla z představení smíšené pocity.

„Ze začátku to byla taková deka, moc se nehrálo. Ona je nepříjemnou soupeřkou, skoro žádný míč netrefí čistě. Navíc jí to strašně trvá. Snažila jsem se ji moc nevnímat. To se mi dařilo. Výhra byla nakonec docela snadná, takže dobrý,“ shrnula čtvrteční zápas Plíšková, která v rozhovoru přímo na kurtu označila duel za „ošklivý“.

„Nebylo to úplně krásné, cítit se proti ní skvěle je těžké. Myslím, že s Mladenovicovou jsme hrály o hodně líp, bylo to tenisovější,“ vrátila se ke vstupu do turnaje v rozhovoru s českými novináři Plíšková.

Nehledě na částečně utrápenou výhru je hlavní, že loňská semifinalistka pokračuje v náročné melbournské misi – může si odškrtnout druhou ze sedmi překážek k trofeji. Na australském grandslamu přitom předvádí nejvyrovnanější výkony, od roku 2015 na něm nechyběla ve třetím kole.

„Spousta favorizovaných hráčů i hráček se občas v prvních kolech trápí. Outsideři proti nám hrají výborný tenis, protože nemají co ztratit. Když hraju s tenistkou kolem 70. místa, není předem jasné, že ji hladce porazím,“ je si vědoma Plíšková, kterou při zápase podporoval i jeden slavný krajan z prostředí showbyznysu.

V boxu sedmadvacetileté Češky byl kromě manžela Michala a trenérské dvojice – ledově klidného Daniho Vallverdua a často tleskající Olgy Savčukové – i Leoš Mareš, jenž s manželkou Monikou tenisovou hvězdu aktivně podporoval.

„Loni nám dal nějaké lístky do svého skyboxu na Slavii, takže jsem mu na oplátku nabídla, ať někdy přijede na můj turnaj. A za týden nám volal, že si zařídil letenky do Austrálie. Znám se s ním, s Monikou jsem se viděla asi podruhé. Jsou super, vzali si naše trička, ale fandili i ostatním – třeba Petře (Kvitové). Na tenis tady chodí denně,“ uzavřela v dobré náladě Plíšková.

Australian Open (ženy, AUS, tvrdý povrch, 71 000 000 AUD)
2. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (2.) – Laura Siegemundová (GER, 72.) 6:3, 6:3