Že se nestydíš! Wozniackou rozzuřilo předstírání zranění soupeřky

- Jan Vojkůvka

To se prostě nedělá! Jenže to zakázané není... Caroline Wozniacká byla po svém postupu do třetího kola Australian Open pořádně frustrovaná. Dajanu Jastremskou sice porazila 7:5, 7:5 a ještě si prodloužila kariéru, ale taktizování soupeřky jí pořádně hnulo žlučí.

Wozniacká v prvním setu prohrávala 1:5, ale šňůrou šesti her v řadě úvodní dějství otočila. Dánka prohrávala i v sadě druhé, tentokrát 0:3, poté 2:4, ale znovu se vrátila do hry. Jenže za stavu 5:4 udělala Jastremská něco, co bývalou světovou jedničku pořádně dopálilo.

Vzala si přestávku na ošetření, byť jí podle všeho nic nebylo. Zastavila tím nápor soupeřky, jež nevyužila v 10. hře na returnu tři mečboly a musela o postup ještě bojovat. Nakonec ale ani tato taktika mladé Ukrajince nevyšla. Wozniackou však pořádně rozhodila.

„Jasně, snažila se mě dostat z rytmu. Za stavu 5:4 jsem vůbec neměla tušení, že by jí něco bylo. Běhala úplně v pohodě,“ podivovala se Wozniacká na tiskové konferenci. „Je to takový trik, který už udělala, a já věděla, že přijde,“ podotkla a připomněla například rok starou událost, kdy si přestávku na ošetření vzala ve finále v Hua Hinu, byť jí nic nebylo, a zcela tím rozhodila Alju Tomljanovicovou. Tehdy za Jastremskou přišla fyzioterapeutka několikrát a Ukrajinka i díky své taktice, za kterou byla kritizována, vybojovala titul.

V Melbourne, zpět v současnosti, si Jastremská nechala obvázat nohu, ale nevypadala, že by jí skutečně něco bylo. Na to přesně upozornila Wozniacká.

Své svěřenkyně se ovšem okamžitě zastal její trenér Sascha Bajin. „Jen bych chtěl zavřít některým lidem pusu a ukončit tenhle nesmysl. Dajana se skutečně už pár dní trápila s nohou, ale jelikož jste všichni doktoři a trenéři, tak víte lépe než ona nebo celý náš tým, jak na tom je,“ napsal na Twitter.

Se svou troškou do mlýna ovšem přišla už v Brisbane Kiki Bertensová: „No, hrála jsem s ní třikrát a třikrát se tak stalo, to je vše, co k tomu mohu říct,“ řekla tehdy ironicky k přestávkám na ošetření Jastremské.