Kristýna Plíšková litovala odložení zápasu. Servis byl katastrofální, řekla

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Kristýně Plíškové na Australian Open štěstí nepřálo. Její utkání prvního kola pořadatelé kvůli náročnému programu o den odložili. Česká tenistka tak na kurt nastoupila v silném větru, který její hře vůbec neseděl.

„Že nebudu včera hrát, jsem se dozvěděla až v sedm večer. To bylo docela pozdě, nebyla jsem z toho nadšená. Celé mé přípravy směřovaly právě k večernímu zápasu, navíc včerejší podmínky by mi seděly víc,“ smutně konstatovala Kristýna Plíšková, která podlehla Heather Watsonové 6:4, 3:6 a 1:6.

Sedmadvacetiletá Češka přitom utkání rozehrála velmi dobře, do stavu 3:3 ve druhém dějství se nevyskytl žádný výraznější problém. „Dobře jsem se ale necítila už od začátku, zisk prvního setu mě překvapil,“ komentovala své rozpoložení světová čtyřiašedesátka.

Charakter zápasu byl výrazně ovlivněn silným větrem, který nadělal Plíškové nemalé trable. „Opravdu hodně foukalo. Mé údery byly v takových podmínkách nejisté, spolehnout jsem se nemohla ani na svůj servis, byl katastrofální,“ vrátila se k souboji „na větrné hůrce“.

Kristýna Plíšková v Melbourne sice neuspěla, i tak zahájila sezónu slušně. Po semifinále v Šen-čenu postoupila do druhého kola v Hobartu, celkem tak vyhrála čtyři zápasy.

„Tady v Melbourne jsem se většinou cítila dobře, letos bohužel ne. Nicméně je to začátek sezóny a pár zápasů jsem na úvod i vyhrála,“ ohlédla se za svými lednovými výsledky někdejší 35. tenistka žebříčku.

Právě umístění kolem 30. pozice ve světovém pořadí, za níž nyní zaostává o přibližně 650 bodů, by jí zajistilo nasazení na grandslamech. Alespoň před rozlosováním turnajů velké čtyřky by se tak nemusela obávat situace, kdy v prvním kole pavouku uvidí české sesterské derby.

„Pořád je to pro nás velká hrůza. Třeba i tady jsme si psaly a říkaly, že bereme cokoliv, jenom ne vzájemný zápas. Ty obavy asi nemůže nikdo pochopit, jsme prostě dvojčata. Jediné řešení je, že se musím posunout v žebříčku výše, abych byla nasazená,“ zamyslela se závěrem Kristýna Plíšková.