Krejčíková už myslí na čtyřhry. Jak sháněla parťáka do oblíbeného mixu?

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Barbora Krejčíková na Australian Open pátou výhru v řadě nepřidala. V souboji s jasnou favoritkou Jekatěrinou Alexandrovovou zaostala za svými nejlepšími výkony a prohrála 1:6, 3:6. „Byl poznat rozdíl v žebříčku i zkušenostech. Dnes jsem moc šancí nedostala, umím ale hrát samozřejmě líp,“ řekla Krejčíková.

Pořádně náročný program si nadělila pro Australian Open Barbora Krejčíková, která startuje ve všech třech disciplínách – dvouhře, čtyřhře i mixu.

V první zmíněné soutěži už čtyřiadvacetiletá Češka nepokračuje, jelikož ve druhém kole vybojovala proti nasazené pětadvacítce Jekatěrině Alexandrovové jen čtyři gemy.

Ve dvou zbylých disciplínách bude Krejčíková patřit k největším hvězdám. S Kateřinou Siniakovou zaútočí na další kvalitní grandslamový výsledek, s novým parťákem Nikolou Mektičem (15. v žebříčku čtyřhry) zkusí uspět ve smíšené čtyřhře.

Pro dnešní hrací den je charakteristický silný vítr. Jak moc ovlivnil vaše utkání?
Není to první zápas, při němž tady foukalo. Myslím si, že podmínky ten zápas nějak extra neovlivnily. Bylo to samozřejmě nepříjemné, protože se ten vítr točí. Je to ale stejné na obě strany.

Převažuje u vás zklamání z porážky, nebo fakt, že jste si vylepšila grandslamové maximum?
Aktuálně jsem spíš zklamaná, umím hrát líp. Dnes jsem moc šancí nedostala. Celkově je to ale super. Navíc teprve teď pro mě turnaj začíná, jsem tady hlavně kvůli čtyřhře.

Své preference jste nakousla už po prvním kole. Skutečně u vás nyní vede čtyřhra nad dvouhrou?
Loni jsem si na US Open škaredě zranila pravou nohu. Dlouho jsem nehrála a posléze se vrátila pouze ke čtyřhře. Vlastně jsem během přípravy na tuto sezónu vůbec nevěděla, jestli budu schopná dvouhru hrát. Vidím, že jsem, i když zranění není úplně vyřešené. Proto jsem v uvozovkách říkala, že je debl priorita.

V Melbourne odehrajete i mix, a to po boku Nikoly Mektiče. Jak jste se domluvili na spolupráci?
Byla to náhoda. Měla jsem hrát znovu s Rajeevem Ramem, ale ten nebyl zdravotně úplně v pořádku (Krejčíková s Ramem loni v Melbourne získali titul, pozn. red.). Tak jsem pořád hledala a hledala. Jednou jsem projížděla telefon, všimla si kontaktu na Nikolu (Mektiče) a zkusila mu napsat. Během pěti minut mi odpověděl, že nikoho nemá a že bude rád.

Jak jste jeho číslo získala?
Kdysi se mě ptal, jestli bych s ním chtěla hrát mix, ale tehdy mi to nesedělo do plánů. Vzala jsem si aspoň jeho číslo, třeba pro příště. A zrovna teď to tak hezky vyšlo.

Nenapadlo vás, že byste při hledání parťáka využila podobně jako Švéd Mikael Ymer sociální sítě?
Možná to zkusím někdy příště. Moc lidí mě zatím nesleduje, takže takový ohlas by to asi nemělo. Vím ale, jak to měl loni Andy Murray ve Wimbledonu. (úsměv)

Třeba by vám to pomohlo zvýšit sledovanost.
Kdybych hrála s Murraym, tak asi jo. (smích)

Máte vlastně nějakého vysněného spoluhráče do čtyřhry?
Asi kdokoliv, s kým bych vyhrávala. (smích) Takže někdo vysoký, kdo dobře podává a umí na síti. To je takový můj perfektní parťák.