Los čtyřhry AO: Strýcovou čeká souboj s krajankou. Vondroušová obnoví spolupráci s Američankou

- Jan Havlovic

Hned deset českých tenistek si zahraje na Australian Open hlavní soutěž čtyřhry. První nasazeným párem bude Barbora Strýcová s Tchajwankou Sie, které vyzvou v prvním kole Marii Bouzkovou a Slovinku Zidanšekovou. Mezi nasazenými tenistkami budou ještě Krejčíková se Siniakovou, Hradecká a Peschkeová. V Melbourne čeká Markétu Vondroušovou obnovená spolupráce s Američankou Bellisovou, které se společně blýskly před třemi lety čtvrtfinálovou účastí ve Wimbledonu. Jediným českým tenistou v pavouku čtyřhry mužů bude Roman Jebavý.

Světová jednička Barbora Strýcová bude hrát v Melbourne s tradiční parťačkou Tchajwankou Sie. Čerstvé vítězky turnaje v Brisbane budou na Australian Open prvním nasazeným párem. Strýcová se může hned v prvním kole těšit na souboj s krajankou Marií Bouzkovou, která nastoupí se Slovinkou Zidanšekovou. 

Pozice čtvrtého nasazeného páru v pavouku čtyřhry náleží Barboře Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou. Vítězky turnaje v Šen-čenu se postaví německé dvojici Friedsamová, Siegemundová. V případném semifinále by se český pár mohl střetnout s Barborou Strýcovou, která je rovněž v horní polovině pavouka. 

Mezi nasazenými deblistkami jsou ještě Květa Peschkeová, která bude hrát s novou parťačkou Nizozemkou Schuursovou, a Lucie Hradecká, ta nastoupí se Slovinkou Klepacovou. 

Čtyřhru absolvuje v Melbourne také Markéta Vondroušová. Dvacetiletá tenistka spojí síly s Američankou Catherine Bellisovou, která se v lednu vrátila po vážném zranění na tenisové dvorce. Česko-americká dvojice bude chtít navázat na tři roky staré výkony z Wimbledonu, kde Vondroušová s Bellisovou došly do čtvrtfinále. Hned v prvním kole je však čekají těžké soupeřky, když vyzvou Mertensovou se Sabalenkovou, třetí nasazené. 

Karolína Muchová si zahraje na druhém grandslamu v řadě čtyřhru po boku Švýcarky Teichamnnové, vítězky loňského ročníku singlové části J&T Banka Prague Open. Česko-švýcarskou dvojici čeká souboj s mladými Američankami Gauffovou a McNallyovou. 

V Melbourne se představí ve čtyřhře ještě Kristýna Plíšková po boku Rumunky Beguové a Renata Voráčová, která si zahraje poprvé v kariéře s Američankou Peraovou.

Jediným českým tenistou v pavouku čtyřhry mužů bude Roman Jebavý, který bude hrát po boku Slováka Igora Zelenaye. Česko-slovenský pár se v prvním kole postaví americko-chorvatské dvojici Krajicek, Skugor. 

Los čtyřhry žen
STRÝCOVÁ, Sie (TPE) [1] – BOUZKOVÁ, Zidanšeková (SLO)
Kingová, McHaleová (obě USA) – Peraová, VORÁČOVÁ
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [4] – Friedsamová, Siegemundová (obě GER)
Krawczyková, Pegulaová (obě USA) – Beguová (ROU), KR.PLÍŠKOVÁ
Hibinová, Ninomijaová (obě JPN) – HRADECKÁ, Klepacová (SLO) [11]
Bellisová (USA), VONDROUŠOVÁ – Mertensová, Sabalenková (BEL/BLR) [3]
PESCHKEOVÁ, Schuursová (NED) [8] – Stolarová, Jastremská (HUN/UKR)
MUCHOVÁ, Teichmannová (SUI) – Gauffová, McNallyová (obě USA)

Los čtyřhry mužů
Krajicek, Skugor (USA/CRO) [16] – JEBAVÝ, Zelenay (SVK)