Měla jsem pocit, že se proti mně všechno spiklo, smutnila Martincová

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Tereza Martincová se už třikrát dokázala na grandslamu probít do hlavní soutěže, ale v Melbourne čtvrtý zářez nepřidá. Proti vycházející hvězdičce, osmnáctileté Italce Elisabettě Cocciarettové, vyhrála první tři míče zápasu, pak se však její sen začal hroutit. Gem smolně ztratila a následně se začalo kazit všechno, co se jen mohlo pokazit.

„Dneska jsem měla takový celkově divný den. Soupeřka hrála výborně, tlačila mě hned z prvního míče a nechtěla mě vůbec nechat hrát. Já jsem se bohužel úplně necítila,“ říkala v nedobrém rozpoložení po utkání česká hráčka.

Za stavu 1:3 po čtyřech vyrovnaných gemech šla Martincová servírovat a při skóre 15:15 zaznamenala jasné eso. Cocciarettová si zkusila vzít challenge. Dlouho se nic nedělo a pak se na obrazovce objevil míček v půlmetrovém autu. Cocciarettová se začala smát a ukazovat, že míček dopadl jinam. Martincové tak do smíchu nebylo.

„Ten spor s rozhodčím byl vrchol všeho. Dala jsem krátký servis ven z kurtu a jestřábí oko ukázalo, že to bylo metr za. Úplný nesmysl. Skutečný dopad míčku byl tak o dva metry jinde,“ uvedla.

Martincová s rozhodčím dlouze diskutovala a když už bylo jasné, že ho nepřesvědčí, nechala si ještě zavolat supervizora. „Supervizor mi řekl, že jestřáb ukázal, co ukázal, a že to musí respektovat,“ popsala Češka moment, který ji tak rozhodil, že vzápětí zkazila druhý servis a prohrávala 15:30.

Soupeřka pak přidala prasátko, naopak Martincové se v podobné situaci míček na druhou stranu nepřekulil. „Připadala jsem si, že se proti mně dneska všechno spiklo. Špatně se to sešlo,“ hlesla.

Na Martincovou padla psychická deka a až do konce zápasu se jí nepodařilo chytit rytmus. Martincová zahrála řadu winnerů, celkem v sedmi gemech se hrálo přes shodu, ve druhé sadě nevyužila dva brejkboly na vedení 2:0. „Moc se nehrálo, pořád mi to ulétávalo kousek za a nevěděla jsem, co s tím mám dělat,“ krčila rameny.

V šanci, že by si nakonec v Melbourne zahrála hlavní soutěž jako šťastná poražená, moc nevěří. „Ještě nevím, jestli tu budu čekat, protože dost nasazených hráček vypadlo ve finále kvalifikace, takže asi budu, co se týče šancí na šťastnou poraženou, spíše vzadu,“ zhodnotila svoje vyhlídky.

Teď si bude chtít po utkání, v němž uhrála jen tři gemy, vyčistit hlavu. „Tenhle zápas určitě už nechci řešit. Budu se snažit, aby mi nezůstal dlouho v hlavě,“ dodala na závěr Tereza Martincová.