Australian Open: Krejčíková řádila ve finále kvalifikace! Martincová prožila nevydařený den

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková se jako jediná Češka kvalifikovala do hlavní soutěže Australian Open. Ve finále kvalifikace ztratila jen tři hry, ve druhém setu dokonce nadělila kanára. Tereza Martincová se mezi nejlepší nedokázala kvalifikovat, když prohrála s Elisabettou Cocciarettovou.

Krejčíková postoupila do hlavní soutěže
Barbora Krejčíková (127.) se podruhé v kariéře kvalifikovala do hlavní soutěže grandslamu dvouhry. Čtyřiadvacetiletá tenistka ve finále kvalifikace Australian Open smetla Sachiu Vickeryovou (151.) jednoznačně 6:3, 6:0. Krejčíková je tak jediným českým účastníkem, který letos prošel do hlavní soutěže Melbourne přímo z kvalifikace.

Čtyřiadvacetiletá tenistka během zápasu fantasticky podávala. K pěti esům přidala jen tři ztracené míčky po úvodním servisu, což činilo úspěšnost 88%. Po druhém podání nevyhrála jen čtyři balónky. Naopak řádila na returnu, na kterém uspěla pětkrát v řadě.

Martincová se znovu nekvalifikovala
Tereza Martincová (132.) ani na pátý pokus nezvládla kvalifikaci Australian Open. Česká tenistka ve finále prohrála s osmnáctiletou Elisabettou Cocciarettovou (172.) 2:6, 1:6, když během zápasu šestkrát přišla o vlastní podání.

Australian Open
Finále kvalifikace žen
Tereza Martincová (132.) – Elisabetta Cocciarettová (ITA, 172.) 2:6, 1:6
Barbora Krejčíková (127.) – Sachia Vickeryová (USA, 151.) 6:3, 6:0