Los Australian Open: Kruté zápasy! České derby, obhájkyně titulu a vítězka Fed Cupu

- Radek Štohl

Hlavní soutěže dvouhry letošního Australian Open jsou rozlosovány. Po osmé hodině středoevropského času se zveřejnila mužská část, ve které Češi nedisponují žádným jistým zástupcem. Již poté na řadu přišla ženská část, která v úvodním kole dvouhry uvidí zápas mezi Petrou Kvitovou a Kateřinou Siniakovou. Štěstí neměla ani Marie Bouzková, mladá česká tenistka potká Naomi Ósakaovou.

Do hlavní soutěže mužské dvouhry se z českých zástupců může dostat jen Lukáš Rosol, který bude hrát finále kvalifikace. Zdeněk Kolář vypadl již v prvním kole.

Ženská část nabídne osm českých jmen. Početné zastoupení přineslo, že v prvním kole se utkají Petra Kvitová s Kateřinou Siniakovou.

Ještě drsnější los přišel pro Marii Bouzkovou. Česká talentovaná hráčka se utká s loňskou vítězkou Naomi Ósakaovou. Barbora Strýcová vyzve Soranu Cirsteaovou, Kristýna Plíšková poměří síly se semifinalistkou probíhajícího Hobartu Heather Watsonovou, Karolína Muchová nastoupí proti Kirsten Flipkensové.

Nepříjemný zápas má před sebou Markéta Vondroušová, která bude čelit zkušené Světlaně Kuzněcovové. Karolína Plíšková do prvního zápasu dostala vítězku Fed Cupu Kristinu Mladenovicovou.

Los českých tenistek
KATEŘINA SINIAKOVÁ (57.) – PETRA KVITOVÁ (8.)
Naomi Ósakaová (JPN, 3.) – MARIE BOUZKOVÁ (59.)
Sorana Cirsteaová (ROU, 74.) – BARBORA STRÝCOVÁ (33.)
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (62.) – Heather Watsonová (101.)
Kirsten Flipkensová (BEL, 79.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (21.)
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (16.) – Světlana Kuzněcovová (RUS, 53.)
Kristina Mladenovicová (FRA, 39.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (2.)