Cokoliv řekneš, Rafo! Jak Nadal dirigoval Kvitovou během čtyřhry

- Radek Štohl

Skvělá akce Rally4Relief zajistila výnos téměř pěti milionů liber. Kromě toho se však fanoušci dočkali také řady deblových dvojic, které by se spolu jen tak nedaly dohromady. Jednou z nich byl pár Rafael Nadal, Petra Kvitová. Jak šlo poznat dle reakcí, nejen samotní aktéři si krátkodobou spolupráci užili.

Exhibiční akce nabídla čtyřhru na tři vítězné gemy. Během jednoho zápasu se na kurtu průběžně představilo hned několik dvojic, kupříkladu Naomi Ósakaová, Stefanos Tsitsipas nebo Caroline Wozniacká, Coco Gauffová. Objevily se také smíšené páry, mezi kterými hned zpočátku nastoupili právě Rafael Nadal s Petrou Kvitovou.

Za stavu 0:1 se v týmu Sereny Williamsové ukázali proti dvojici Alexander Zverev, Naomi Ósakaová. A po čtyřech výměnách to přišlo. Nadal s Ósakaovou na sebe hrály údery po základní čáře, přičemž Kvitová byla připravena kdykoliv přeběhnout. Nadal však jakékoliv potenciální plány zatrhl.

„Petro, zůstaň na čáře, nikam se nehýbej," vyřkl v průběhu výměny nejlepší tenista světa, čímž svoji parťačku trochu překvapil. Komentátory však hlasitě rozesmál. Ačkoliv Ósakaovou na druhé straně kurtu nevykolejil, tak japonská hráčka přesto zakončila výměnu nebývalou forhendovou chybou do autu.

Španělsko-české dvojici se gem nakonec podařilo srovnat na 1:1, zásluhou čehož mohl tým Sereny Williamsové na konci zápasu slavit těsnou výhru 4:3. Jak však ukázala výměna uprostřed zápasu, tak výsledek byl až druhořadý.

Rally4Relief se uskutečnila během středečního dne na podporu obětí katastrofických požárů, které v posledních týdnech trápí australské oblasty. V nich během uplynulého čtvrt roku zahynulo přes dvacet lidí, další stovky přišly o domov nad hlavou. Příroda se také musela vypořádat se ztrátou zvířat, podle studií jich uhynulo téměř půl miliardy.