Roger Federer by se měl zúčastnit globální konference ve Vatikáně

- Jan Havlovic

Bývalá světová jednička, Roger Federer, se zúčastní ve Vatikáně první globální konference o víře a sportu, která se uskuteční na začátku října. Papež František pozval bezmála 150 lidí, mimo jiné obdrželi pozvání Pat LaFontaine, Pelé a Jao Ming, tedy velké osobnosti sportovního světa.

Tato konference, která nese název "Sport ve službě lidstva", si klade za cíl shromáždit vůdce z různých náboženských vyznání, sportovních odvětví, podnikání, akademické obce a médii a podiskutovat o tom, jak víra a sport mohou společně spolupracovat na podporu pozitivních hodnot, inspirovat mladé lidi a lépe sloužit lidstvu. 

Z tenisového světa obdržel pozvání pouze Roger Federer, který letošní sezonu předčasně ukončil, a tak by měl během příštích dní svou účast potvrdit. Kromě švýcarské legendy se ve Vatikáně představí také Pat La Fontaine, bývalý útočník Buffala Sabres, který se nechal slyšet, že je to pro něj pozvání obrovská čest. Do Vatikánu by měl zavítat také Jao Ming, čínský basketbalista, jenž měří nevídaných 2,29 m, svou kariéru musel však ze zdravotních důvodů ukončit. 

Papež František zahájí konferenci 5. října společně s Pan Ki-munem, generálním tajemníkem OSN a Thomasem Bachem, předsedou Mezinárodního olympijského výboru.