Vondroušová vyhrála už 19 her v řadě! Rodionovové nadělila dva kanáry a vyzve světovou jedničku

- Filip Lefenda

Markéta Vondroušová prolétla na turnaji WTA v australském Adelaide do čtvrtfinále! Dvacetiletá Češka nepovolila v utkání, které trvalo pouhých 51 minut, domácí Arině Rodionovové ani jeden získaný gem a vyprovodila tak o deset let starší protivnici z kurtu dvěma kanáry! O semifinále si Vondroušová, jež na akci natáhla šňůru získaných gemů na devatenáct v řadě, zahraje proti světové jedničce Ashleigh Bartyové.

Vondroušová vlétla do utkání jako velká voda. Češka ovládla hned devět úvodních výměn, až poté podarovala soupeřku dvojchybou. Na tom, že dvacetiletá tenistka nakonec potvrdila předešlý brejk, to ale nic nezměnilo.

Slabší chvilky si vybrala Vondroušová až v pátém gemu, kdy pustila o deset let starší Australanku ke třem brejbkolům. Zejména při tom posledním viselo její podání na vlásku, finalistka posledního Roland Garros ale parádně vrátila soupeřčinu smeč a nakonec si o pár desítek vteřin později dokráčela pro zisk dalšího gemu, resp. setu.

Vondroušová, jež hraje první turnaj od loňského Wimbledonu, byla i ve druhém dějství jasně lepší hráčkou. Češka dominovala jak při agresivních útočných úderech, tak i v obraně. Rodionovová musela hrát údery na samém riziku svých možností, což pramenilo v rychle narůstající počet nevynucených chyb.

To dívce původem ze Sokolova, jež se v loňském roce podrobila operaci bolavého levého zápěstí, fungovaly i voleje u sítě, kraťasy či loby. Dvanáctý gem byl pak ve znamení úspěšných prohozů. Po tom posledním se Rodionovová jen rezignovaně usmála a zamířila své protivnici na síť sportovně poblahopřát.

Markéta Vondroušová tak zničila na australském podniku kategorie WTA Premier domácí Arinu Rodionovovou málo vídaným výsledkem dvakrát 6:0. V úvodním kole přitom vyprovodila kanárem z kurtu i Němku Mariaovou. V součtu s tímto utkáním tak česká trojka momentálně táhne sérii už devatenácti vyhraných gemů v řadě.

O semifinále si Vondroušová v Adelaide zahraje proti domácí hvězdě Ashleigh Bartyové. Aktuální světové jedničce může oplatit porážku z loňského finále Roland Garros.

Adelaide International (ženy, AUS, 848 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Arina Rodionovová (AUS, 201.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (16.) 0:6, 0:6