Australian Open: Stoprocentní Češi. První den kvalifikace vyšel na jedničku

- Jan Vojkůvka

Kvalifikace Australian Open odstartovala v úterý zápasy prvního kola, ve kterých se představili i tři čeští tenisté. Všem se povedlo postoupit do druhého kola a zaznamenali stoprocentní úspěšnost.

Rosol na úvod kvalifikace nezaváhal
Lukáš Rosol (177.) vstoupil do kvalifikace Australian Open úspěšně. Zkušený hráč v prvním kole přehrál Francouze Tristana Lamasineho (214.) 6:4, 6:3.

Rosol se jako první v zápase ujal brejku, po vydařené šesté hře za stavu 5:3 nedopodával sadu do vítězného konce. Následně však dokázal využít první setbol na returnu soupeře. Ve druhé sadě se Čech dostal k rychlému náskoku 3:0. Za stavu 3:1 musel odvracet tři brejkboly protihráče, o několik gemů později ovšem třetím mečbolem uzavřel zápas.

Po Rosolovi postoupila také Šátralová
Lukáše Rosola v prvním kole kvalifikace Australian Open napodobila Denisa Šátralová (220.). Česká hráčka na úvod letošního ročníku porazila Sin-jun Chan (183.) 6:2, 6:1. Během zápasu pětkrát získala podání soupeřky, při tom svém zaváhala jen za stavu 4:0 v první sadě. Šátralová se ve druhém kole utká s jedenáctou nasazenou Stefanie Voegeleovou (117.).

Martincová uštědřila soupeřce debakl
Teraza Martincová (132.) je třetím českým zástupcem, který se úspěšně dostal přes úvodní kolo kvalifikace Australian Open. Pětadvacetiletá tenistka v něm smetla Alexandru Krunicovou (159.) dvakrát 6:1. K postupu jí stačilo pouhých pětačtyřicet minut hry.

1. kolo kvalifikace Australian Open
Lukáš Rosol – Tristan Lamasine (FRA) 6:4, 6:3
Denisa Šátralová – Sin-jün Chan (CHN) 6:2, 6:1
Tereza Martincová – Aleksandra Kruničová (SRB) 6:1, 6:1