Komplikace před rozlučkou. Wozniacká odhlásila předposlední turnaj

- Jan Vojkůvka

Závěr kariéry se Caroline Wozniacké pořádně komplikuje. Dánská tenistka si naplánovala na leden tři závěrečné turnaje v Aucklandu, Kooyongu a Melbourne. Po úspěšném vystoupení v Aucklandu se však z předposlední akce kariéry odhlásila.

Bývalá světová jednička předvedla na úvodním turnaji sezony, který byl zároveň jedním z jejích posledních, velmi dobré výkony. Dánka postoupila až do semifinále. V něm sice překvapivě prohrála s 64. hráčkou světa Jessicou Pegulaovou, ale dojem zanechala výborný.

Další akci Wozniacké měla být exhibiční akce v Kooyongu. Předposlední turnaj její bohaté kariéry. Jenže se objevily zdravotní problémy.

„Po turnaji v Aucklandu cítila nějaké bolesti, a tak se před Australian Open rozhodla nehrát,“ uvedl Peter Johnston, organizátor exhibiční akce.

Wozniacká se během pauzy mezi sezonami rozhodla ve 29 letech ukončit kariéru. Na leden si naplánovala tři turnaje s tím, že na Australian Open, kde získala svůj jediný grandslamový titul, udělá tečku za profesionálním životem.

Může se jen doufat, že její trable nejsou vážného rázu a Wozniacká bude moci v Melbourne hrát.