Chystáte party? Jsme připraveni! rozvášnil fandy Djokovič. Takto slavili Srbové triumf v ATP Cupu

- Filip Lefenda

Tenisté Srbska se v neděli zapsali do historie. V australském Sydney ovládla parta okolo světové dvojky Novaka Djokoviče premiérový ročník týmového ATP Cupu, kterého se zúčastnilo celkem 24 reprezentací. Výběr kapitána Zimonjiče rozhodl o svém triumfu proti Španělsku až v napínavé rozhodující čtyřhře, a tak byly následné oslavy ještě o to bouřlivější.

Vlna radosti odstartovala bezprostředně poté, co Carreno-Busta vracel Djokovičův servis z téčka forhendem do sítě. Srbové tím proměnili mečbol, vyhráli rozhodující čtyřhru 6:3, 6:4 a rozjeli ještě před podáním rukou soupeřům celotýmové oslavné kolečko.

Poté se činil zejména Djokovič. Druhý muž světového žebříčku pořádně rozparádil krajany v hledišti. Srbové ostatně patřili během celého průběhu turnaje k nejhlasitějším táborům. 

Obzvlášť velkou radost měla nejen z triumfu svých miláčků jedna z fanynek hledišti. Právě Novak Djokovič totiž v euforii vrhl do publika svou raketu. Suvenýr z kategorie nejcennějších...

Následně si Srbové spolu s fanoušky zapěli oslavné chorály.

„V Sydney je teď opravdu hodně Srbů. Viktor už asi půjde spát, ale já jsem OK. Jestli chystáte nějakou oslavnou party, jsme připraveni,“ rozbouřil opět Djokovič davy v hledišti. Nabídka, která se neodmítá.

Po závěrečných proslovech hráčů obou týmů došlo k ocenění poražených finalistů. O pár minut později byla předána trofej vítězům a euforie opět nebrala konce. Srbové se zapsali do historie jako vůbec první vítězové týmového ATP Cupu.

Za Srbsko zasáhlo na turnaji do hry pod vedením nehrajícího kapitána Nenada Zimonjiče kvarteto Novak Djokovič, Dušan Lajovič, Viktori Troicki a Nikola Čačič.