Ani jsem nevěděla, že zde loni vyhrála, přiznala po výhře nad Beckovou šťastná Barbora Štefková

- Filip Lefenda

Ačkoliv jednadvacetiletá Barbora Štefková neprošla v kanadském Quebecu kvalifikací, osud tomu chtěl, že na tomto podniku nakonec zaznamenala největší úspěch své dosavadní kariéry. Češka, která v bitvě o hlavní soutěž nestačila na krajanku Krejčíkovou, se do ní nakonec dostala jako „šťastná poražená“ a na úvod si v ní překvapivě vyšlápla na druhou nasazenou Němku Beckovou, obhájkyni loňského titulu! V zápase přitom čelila dvěma mečbolům.

„Měla jsem štěstí, že jsem se do hlavní části dostala jako lucky loser,“ sdělila Štefková, která si v Kanadě připsala své premiérové vítězství na okruhu WTA v kariéře, bezprostředně po utkání. „Rozhodně to nebyl jednoduchý zápas, neboť soupeřka příliš nechybovala. Je dobrá ve hře od základní čáry a hodně běhá. Nenabídla mi příliš snadných bodů, ale jsem šťastná, že jsem to zvládla,“ ohodnotila duel v současnosti 176. hráčka světového žebříčku.

Ta do střetnutí nevstoupila ideálně, když prohrála úvodní sadu 2:6. Poté ale zvládla lépe koncovku druhého dějství, které brala po výsledku 7:5, aby na něj navázala i v rozhodujícím setu. V tom povolila soupeřce tři uhrané hry a může se tak těšit na osmifinálový duel proti Belgičance Van Uytvanckové. „Snažila jsem se prezentovat svou hrou. Chtěla jsem hrát rychle a doufala jsem, že to klapne,“ prozradila mladá Češka.

Štefková se tak na kanadském halovém podniku postarala o zatím největší překvapení, Annika Becková totiž v Quebecu obhajovala loňský triumf a turnaj tak měl pro ni velkou prioritu. „Ona minulý rok vyhrála? To jsem vůbec nevěděla, ani jsem se nedívala na její profil,“ přiznala s úsměvem vítězka. „Poprvé jsem zvládla první kolo, je to pro mě skvělý výsledek!“ uzavřela krátké povídání Barbora Štefková, která se proti německé soupeřce postaví po boku Srbky Jakšičové také ve čtyřhře. Becková v Quebecu tvoří pár s Ruskou Rodinovou.