Tenisté pomáhají v boji proti požárům. Tři tisíce es, Serena věnovala prize money

- Jan Havlovic

Z tenisového světa míří k Austrálii, kterou stále sužují ničivé požáry, velká vlna solidarity. Tenisté věnují finanční prostředky za každé eso a k nedělnímu dni se vybralo bezmála jeden a půl milionu australských dolarů. Krásné gesto předvedla Serena Williamsová, která poslala na dobročinné účely celé prize money, které si vybojovala triumfem v Aucklandu. Přispějí také hráči z ATP Cupu.

Za dosavadní průběh celé charitativní akce nastříleli tenisté již skoro 3000 es! Každé nastřelené eso znamená v průměru 200 australských dolarů věnovaných na boj proti ničivým požárům, které sužují Austrálii. K nedělními dni (12.1., pozn. red.) je na peněžním kontě skoro 1 400 000 australských dolarů. 

Další peníze, konkrétně částku 725 000 $ přispějí tenisté z okruhu ATP. Informaci oznámil Novak Djokovič při slavnostním ceremoniálu v rámci finále ATP Cupu.

Dobročinné akce se zúčastní i české tenistky. Karolína Plíšková zaznamenala během turnaje v Brisbane 42 es, a tak věnuje částku 8400 australských dolarů na pomoc lidem zasaženým požáry. Petra Kvitová trefila v Brisbane 22 nechytatelných servisů. 

Velkorysé gesto předvedla Serena Williamsová. Vítězka 23 grandslamových trofejí se po triumfu na turnaji v novozélandském Aucklandu rozhodla věnovat veškeré prize money, které na turnaji utržila, na pomoci v boji proti požárům.

Charitativní akce budou v rámci tenisového světa pochopitelně pokračovat i v dalších týdnech. Stav konta můžete sledovat na oficiálních stránkách Australian Open