Plíšková po zkompletování hattricku: Cením si bojovnosti, parádní vstup do sezony!

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková si připsala v Brisbane titulový hattrick, když na místním turnaji získala třetí pohár za poslední čtyři roky. „Cítím se na místních kurtech jako v hale. To je možná klíč k úspěchu,“ hledá Plíšková pozitiva na prostředí Par Rafter Areny v Queensland Tennis Centre.

Světová dvojka měla letos v Brisbane velmi kvalitní soupeřky. Na rozjezd se střetla s domácí Tomljanovicovou a poté již jen hráčky z elitní dvacítky – Riskeová, Ósakaová a Keysová. „Porazila jsem kvalitní tenistky, nehrála jsem tady letos žádný lehký zápas,“ uvědomuje si čerstvá šampionka po finálovém duelu. 

Plíškové se podařilo poprvé v kariéře obhájit na turnaji WTA titul. „Je to vždy těžké obhajovat titul, protože být dva roky po sobě v ideální formě není jednoduché,“ přemýšlí Češka. „Nemohla jsem si přát lepší vstup do sezony,“ pochvaluje si.

Sedmadvacetileté hráčka v tomto týdnu v žádném zápase nedominovala a hned třikrát musela do tří setů. O to víc si získané blyštivé trofeje váží. „Nemyslím si, že to byl z mé strany perfektní turnaj. Možná jsem hrála v loňském roce o něco lépe, ale letos jsem daleko více bojovala,“ všímá si držitelka šestnácti turnajových trofejí z okruhu WTA. 

„Často jsem právě bojovností dokázala najít cestu, jak vyhrát zápas. To je důležité,“ pochvaluje si Plíšková vítězné třísetové bitvy, které v tomto týdnu absolvovala proti Tomljanovicové, Ósakaové a Keysové.

Místní ovzduší v Brisbane Plíšková zkrátka svědčí. Třetí titul za poslední čtyři roku tomu budiž důkazem. „Cítím se na místních kurtech jako v hale. Není tu vítr, ani slunce, takže to tady mám ráda. To je možná klíč úspěchu,“ vyzdvihuje česká jednička přednosti Par Rafter Areny.

Karolína Plíšková se tak výborně naladila na blížící se úvodní grandslam letošní sezony. V Melbourne bude na Australian Open obhajovat loňskou účast v semifinále.