WTA

Kvitová se odhlásila z Adelaide, v pavouku zůstávají dvě Češky

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se na poslední chvíli odhlásila z premiérového ročníku turnaje Adelaide. Česká tenisová hvězda se chce zřejmě plně soustředit na přípravu na Australian Open. V pavouku dvouhry tak zůstávají Markéta Vondroušová s Barborou Strýcovou, které znají po losu soupeřky pro první kolo.

Kvitová se v tomto týdnu blýskla semifinálovou účasti na turnaji v australském Brisbane. Na devětadvacetiletou Češku čeká v Melbourne na Australian Open těžká úloha, když bude obhajovat body za loňskou účast ve finále.

Světová sedmička se rozhodla upravit turnajový program a na poslední chvíli se odhlásila z turnaje v Adelaide. Pořadatelé oznámili zprávu na sociálních sítích bez udání konkrétního důvodu odhlášení.

V pavouku dvouhry tak zůstávají dvě Češky. Markétu Vondroušovou čeká velký návrat na tenisové dvorce, když se v soutěžním zápase představí poprvé od loňského Wimbledonu. Dvacetiletá Češka se postaví Němce Mariaové, kterou porazila ve dvou setech v březnu v Miami. 

Druhou českou zástupkyní bude Barbora Strýcová, která se v Adelaide představí pouze ve dvouhře. Zkušenou tenistku čeká souboj s americkou kvalifikantkou Bernardou Peraovou, se kterou má smírnou vzájemnou bilanci v poměru 1:1. 

Pokud Strýcová uspěje, může si ve druhém kola zahrát proti své deblové parťačce Su-wej Sie, Tchajwanka to však bude mít proti Bělorusce Sabalenkové, světové jedenáctce, velmi těžké. 

Ve čtyřhře se představí Květa Peschkeová s Nizozemkou Demi Schuursovou a Lucie Hradecká, která bude hrát se slovinskou parťačkou Andrejou Klepacovou.

1. kolo dvouhry WTA Adelaide
BARBRA STRÝCOVÁ – Bernarda Peraová (USA, 65.) [Q]
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ [8] – Tatjana Mariaová (GER, 84.) [LL]

1. kolo čtyřhry WTA Adelaide
PESCHKEOVÁ, Schuursová (NED) – Halepová, Olaruová (obě ROU)
HRADECKÁ, Klepacová (SLO) – Bozovicová, Marshallová (obě AUS)