ATP Cup: Srbové slaví titul! V rozhodující čtyřhře uspěli Djokovič s Troickim

- Jan Havlovic

Srbové ovládli ATP Cup! Parta kolem Novaka Djokoviče přehrála ve finálovém klání Španělsko, když rozhodovala až závěrečná čtyřhra. Úvodní bod přinesl do španělské šatny Roberto Bautista, který ve dvou setech přehrál Dušana Lajoviče. Poté se dostaly na kurt dvě velké světové hvězdy – Novak Djokovič porazil ve sledovaném zápase Rafaela Nadala. Djokovič šel na kurt i do rozhodující čtyřhry a po boku krajan Troickiho získali klíčový bod, když dvojici Carreňo-Busta, Lopez porazili 6:3, 6:4.

Srbové porazili Španělsko a slaví celkový triumf
Srbové jsou vítězi letošního ročníku ATP Cupu, když v dramatickém finálovém klání porazili Španělsko až v závěrečné čtyřhry. V té urvali rozhodující bod Novak Djokovič s Viktorem Troickim, kteří porazili pár Carreňo-Busta, Lopez za 76 minut po setech 6:3, 6:4.

Do finálového duelu přitom vstoupili lépe Španělé, když si Roberto Bautista poradil v úvodním duelu s Dušanem Lajovičem, kterého porazil za hodinu a půl hry po setech 7:5 a 6:1. Lajovič v první sadě dokázal dohnat ztrátu jednoho brejku z úvodu zápasu, ale v závěru setu znovu ztratil servis a první sadu ztratil. Bautista již ve druhém setu dominoval. Poté Novak Djokovič přehrál v očekávaném souboji Rafaela Nadala, aktuálně nejlepšího tenistu světa po setech 6:2 a 7:6(4).

Srbové jsou prvním týmem, který ovládl (staro)nový formát ATP Cupu, Španělsko se musí spokojit s druhým místem. 

Srbsko – Španělsko 2:1
Dušan Lajovič – Roberto Bautista Agut 5:7, 1:6
Novak Djokovič – Rafael Nadal 6:2, 7:6(4)
Djokovič, Troicki – Carreňo-Busta, F.Lopéz 6:3, 6:4