Úspěšná obhajoba! Plíšková slaví v Brisbane celkově třetí titul

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková potvrdila, že v Queensland Tennis Centre v Brisbane zkrátka nemá v posledních letech konkurenci. Česká tenisová jednička získala na tomto turnaji již třetí titul za poslední čtyři roky. Plíšková si v nedělním finálovém klání poradila v premiérovém vzájemném duelu s Američankou Madison Keysovou, kterou udolala po více než dvou hodinách po setech 6:4, 4:6 a 7:5. Pro sedmadvacetiletou tenistku je to již šestnáctý titul z okruhu WTA.

Nedělní vítězství Karolíny Plíškové bylo již jejím sedmnáctým na turnaji v Brisbane a česká tenistka je tak s třemi tituly nejúspěšnější tenistkou místního podniku. Dva turnajové vavříny má ještě Serena Williamsová, ale Plíšková se tímto triumfem osamostatnila na prvním místě. 

K titulu vedla stejně jako v loňském roce cesta přes tři sety. Plíškové poprvé v kariéře střetla s Madison Keysovou a utkání nabídlo vyrovnanou podívanou. 

První sada šla na konto světové dvojky, která odvrátila za stavu 3:4 dva brejkboly a v následující hře prolomila servis Američanky. V polovině druhé sady se z brejku radovala také Keysová, jenže Plíšková bleskově odpověděla rebrejkem. Koncovka setu nicméně vyšla lépe čtyřiadvacetileté Američance, která si vynutila rozhodující sadu.

V té měla navrch česká tenistka, která hned dvakrát šla podávat do zápasu. Na první pokus to Plíškové nevyšlo, na ten druhý již ano a čistou hrou uzavřela finálové klání. 

„Madison, odehrála jsi tady skvělé zápasy a v budoucnu určitě vybojuješ ještě mnoho titulů. Hodně štěstí v Melbourne,“ vzkázala Plíšková.  „Skoro každou sezonu tady začínám titulem, takže se do Brisbane budu vždy ráda vracet. Doufám, že se uvidíme v příštím roce,“ dodala česká tenistka při slavnostním ceremoniálu. 

Karolína Plíšková zkompletovala v Brisbane hattrick a připsala si již sedmnáctý singlový titul z okruhu WTA. Světová dvojka prokázala před Australian Open, kde bude obhajovat semifinále, výbornou formu.