Dominantní Kvitová nečelila brejkbolu. V Brisbane si zahraje čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Nasazená pětka turnaje v Brisbane, Petra Kvitová, si po náročném duelu s Anastasijí Pavljučenkovovou mohla v dalším klání trochu oddychnout. Duel s další Ruskou, Ljudmilou Samsonovovou, zcela ovládla a po výhře 6:3, 6:2 prolétla do čtvrtfinále.

Kvitová v souboji se 129. hráčkou světa nečelila žádnému brejkbolu, sama naopak využila všechny tři šance na brejk a postoupila hladce za 61 minut.

Na první brejk nemusela česká hráčka čekat příliš dlouho. Už ve čtvrté hře první sady se dostala do vedení 3:1 a dějství posléze doservírovala. Druhá sada byla zkraje o něco vyrovnanější, ale od stavu 1:2 rozjela Kvitová pořádný kolotoč.

Soupeřku začala suverénně přehrávat, vyhrála hned pět gemů v řadě a zápas dovedla do vítězného konce. Zejména na servisu, pokud se nebudou počítat čtyři dvojchyby, byla Češka dominantní. Soupeřce totiž povolila pouze 7 fiftýnů (i s těmi dvojchybami).

„Cítím se docela dobře,“ řekla Kvitová po utkání. „Byl to jeden z těch složitějších zápasů, ale z jiného úhlu pohledu. Myslím tím, že byla docela výzva hrát proti někomu, koho vůbec neznám. Odehrála nějaké dobré zápasy, dobře podávala a od základní čáry hrála hodně dobře. Nebylo to jednoduché utkání.“

Také ve čtvrtfinále bude Kvitová favoritkou. Česká ji duel s Američankou Jennifer Bradyovou, jež v osmifinále zaskočila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou. Domácí hvězdu dokázala Bradyová porazit 6:4, 7:6(4).