Cesta za obhajobou začala dobře. Plíšková pronikla do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Obhájkyně titulu v australském Brisbane, Karolína Plíšková, zvládla svou první překážku na prestižním přípravném turnaji před Australian Open. V osmifinále proti Ajle Tomljanovicové vyhrála ve třech setech 6:4, 6:7(5), 6:1.

Plíšková svou cestu za postupem okořenila 12 esy, díky čemuž navíc přispěla částkou 2400 dolarů na pomoc obětem požárů v Austrálii.

„Jsem tu přes dva týdny, takže jsem ráda, že jsem konečně odehrála svůj první zápas,“ řekla Plíšková bezprostředně po utkání. „První zápas sezony je vždy obtížný, vůbec nezáleží na tom, jak dobře jste potrénovali.“

České tenistce vyšel vstup do prvního setu dobře a ve třetí hře prorazila Australance podání. O výhodu brejku sice v osmém gemu přišla, ale hned v deváté hře ji získala zpět a první set dopodávala. Druhé dějství bylo naopak velmi vyrovnané, obě hráčky si podržely všechny servisy a rozhodnout musel až tiebreak, ve kterém se nakonec štěstí překlonilo na stranu Tomljanovicové.

V rozhodujícím setu ovšem světová dvojka potvrdila roli favoritky dokonale. Rychle utekla do vedení 3:0, poté nechala soupeřku podržet si podání a zápas zakončila sérií tří gemů v řadě.

„Myslím, že jsem dokázala zůstat klidná, i když druhý set byl velmi vyrovnaný. Soupeřka skvěle servírovala a byl to pravděpodobně nejlepší zápas, jaký proti mně odehrála. Za výhru jsem ráda,“ dodala Plíšková.

O postup do semifinále si zahraje s Američankou Alison Riskeovou, přemožitelkou Barbory Strýcové.