Preventivní opatření. Kontaové problémy trvají, odhlásila se z generálky

- Jan Vojkůvka

Britská tenisová hvězda Johanna Kontaová se stále nedala dohromady ze zranění kolene, které předčasně ukončilo její minulou sezonu. Osmadvacetiletá hráčka se z údajně preventivních důvodů odhlásila z turnaje v Adelaide.

Aktuální světová dvanáctka se v minulé sezoně hodně trápila s kolenem. Kvůli němu nebyly ovlivněny jen její výkony na několika turnajích, ale především pak závěr roku. Po vyřazení ve čtvrtfinále US Open totiž sezonu nakonec odpískala a nehrála ani na asijských, ani na následujících evropských turnajích s vrcholem na WTA Finals či WTA Elite Trophy.

Tento týden Kontaová naskočila k prvnímu soutěžnímu zápasu od zmíněného US open a v Brisbane ve třech setech prohrála s Barborou Strýcovou.

Po této porážce se Kontaová rozhodla odhlásit z turnaje v Adelaide, kde měla hrát příští týden generálku na Australian Open. Grandslam v Melbourne údajně v ohrožení není.

Bývalá světová čtyřka se přesune do Melbourne už příští týden, kde hodlá na úvodní grandslam sezony trénovat a posilovat své koleno.