Peníze za eso? Bencicová s Vondroušovou na to jdou opačně

- Jan Vojkůvka

Požáry v Austrálii spustily mezi tenisty obrovskou vlnu solidarity. Zatímco však většina se přidává k akci s věnováním peněz za každé nastřílené eso, Belinda Bencicová s Markétou Vondroušovou na to jdou trochu jinak...

Speciální akci vymyslela Švýcarka Bencicová. Ta moc dobře ví, že nepatří k nejlépe servírujícím hráčkám na okruhu, a tak se rozhodla věnovat peníze spíš za něco, čemu se všichni chtějí na kurtu vyhnout.

„Jsem na cestě do krásné Austrálie a mé srdce krvácí, když si každý den čtu zprávy o požárech. Sice už jsem přispěla, ale na nadcházejících turnajích v Adelaide a na Australian Open udělám víc,“ napsala Bencicová. „Vzhledem k tomu, že nejsem dobrá ve střílení es, ale jsem mnohem lepší ve dvojchybách, tak za každou dvojchybu, kterou na příštích turnajích trefím, věnuji 200 dolarů.“

Švýcarka vzápětí dopsala, že alespoň nebude na sebe tolik naštvaná, když jí servis nepůjde, protože bude moci pomoci těm, co to potřebují. Rovněž označila ve svém příspěvku Němce Alexandera Zvereva, který na probíhajícím ATP Cupu trefil ve třech utkáních neskutečných 31 dvojchyb.

Místo Zvereva se ovšem ohlásila česká tenistka Markéta Vondroušová, která se rozhodla k této akci připojit. „Přidávám se,“ napsala mladá hvězda.