Unikátní pohled do tréninkového procesu. Sakkariová trénovala v Brisbane s mikrofonem

- Jan Havlovic

Maria Sakkariová nabídla fanouškům unikátní pohled na její trénink v australském Brisbane prostřednictvím videa od WTA. Řecká tenistka a její trenér Tom Hill si vzali na zhruba deset minut mikrofony a šli trénovat. „Dobrý míč, pěkně trefeno,“ znělo z úst britského kouče.

Tenisoví fanoušci mají možnost sledovat zápasy z okruhu WTA v přímém přenosu, z tréninkových jednotek už tolik záběrů k dispozici není. Organizace WTA nyní dostala od Marie Sakkariové svolení natáčet na jejím tréninku v Brisbane. „Je to tady jak v sauně!“ poznamenal Tom Hill, trenér rčtyřiadvacetiletá řecké tenistky, v narážce na vysoké teploty, které v Austrálii panují. 

Fanoušci tak mají výjimečnou možnost poslouchat konverzaci tenisového trenéra s jeho svěřenkyní přímo na kurtu. Trenér Tom Hill při zmíněném desetiminutovém tréninku nešetřil pochvalami a uděloval rady především ohledně techniky.

Britský trenér radil své svěřenkyni, aby přistupovala k míčku dříve. Pokud by tak neučinila, hrála by úder až v úrovni ramen. „Dobrý míč, pěkně trefeno,“ chválil poté Hill Sakkariovou, která hrála výměny se sparingpartnerem. 

Sakkariová o přestávce líčila svému kouči, jak probíhal sobotní rozhovor pro Tennis Australia. „Ptali se mě, komu bych odsud poslala pohlednici,“ vyprávěla řecká tenistka, která si vybrala herce Daniela Craiga. „Napsala jsem tam, že jsem jeho největší fanynka a ráda bych, aby se dorazil podívat na jeden z mých zápasů,“ vyslovila aktuálně 23. tenistka světa velké přání. 

Sakkariová vstoupí do turnaje v australském Brisbane duelem proti bývalé světové jedničce Japonce Naomi Ósakaové.