Dvouletý trest pro Šarapovovou? Jasno bude během prvního říjnového týdne!

- Jan Havlovic

Mezinárodní sportovní arbitráž v Lausanne v úterý dopoledne zveřejnila prohlášení, ve kterém uvedla, že finální rozhodnutí ohledně trestu pro Šarapovovou oznámí v prvním týdnu v říjnu.

V březnu tohoto roku Maria Šarapovová oznámila, že neprošla dopingovou kontrolou během letošního Australian Open. Na úvodním grandslamu sezony totiž ruská tenistka užila nepovolenou látku meldonium, za což dostala od Mezinárodní tenisové federace dvouletý zákaz činnosti. ITF mohla Šarapovovou potrestat i čtyřletým trestem, avšak nakonec zvolila trest v polovině sazby. Vítězka pěti grandslamových titulů se proti rozhodnutí odvolala k Mezinárodní sportovní arbitráži s tím, že požaduje snížení trestu. 

V prohlášení Mezinárodní sportovní arbitráže, které bylo vydáno v úterý dopoledne, stojí. "Mezinárodní sportovní arbitráž vydá své rozhodnutí v řízení mezi Marií Šarapovovou a ITF během prvního týdne v říjnu 2016.". Již tak za tři týdny budeme skutečně vedět, jestli dvouletý trest pro ruskou tenistku vstoupí v platnost. 

Šarapovová však v letošním roce rozhodně nezahálí, v závěru července oznámila, že se rozhodla rozšířit si své vědomostní ozbory, a to rovnou na proslulé Harvardově obchodní univerzitě. Na svůj účet na Instagramu rovněž velmi často přidává fotky a videa z různých tréninků, při kterých se udržuje ve formě. 

 

Sunday plans...

Fotka zveřejněná uživatelem Maria Sharapova (@mariasharapova),Srp 28, 2016 v 3:54 PDT