Ymer hledá na Twitteru parťáka do čtyřhry. Pomůže mu sebeironie?

- Marek Bartošík

Netradiční způsob náboru deblového spoluhráče zkouší člen elitní stovky Mikael Ymer. Jednadvacetiletý Švéd napsal na svůj twitterový účet vzkaz pro potenciální zájemce. Text pojal v zábavném duchu.

Sociální sítě získávají stále důležitější pozici i na profesionálním tenisovém okruhu. Jejich sílu v těchto dnech zkouší 74. hráč žebříčku Mikael Ymer, který prostřednictvím Twitteru hledá parťáka do čtyřhry na Australian Open.

„Někdo pro debl v Melbourne? Nejsem sice příliš dobrý a neumím servis–volej, ale jdou mi loby,“ zavtipkoval vítěz čtyř loňských challengerů.

Švédský mladík hraje čtyřhru výjimečně, loni v ní absolvoval pouze čtyři zápasy, z nichž vyhrál jediný. V roce 2016 na domácím turnaji ve Stockholmu společně s bratrem Eliasem senzačně dokráčeli k titulu. O dva roky starší z bratrů Ymerů je však v žebříčku až na 176. místě, a tak se musí Mikael poohlédnout jinde.

Dosud se pod příspěvkem žádný profesionální tenista neozval, amatérští nadšenci ale Ymera s nadsázkou vyzývají, aby si vybral je. „Ve čtyřhře se mi také nedaří, ale svého deblového parťáka umím skvěle podpořit,“ ozval se jeden z diskutujících.

Běhavý Ymer má na hledání spoluhráče pro australský grandslam čas do pátku 10. ledna, což je nejzazší možný termín pro přihlášení do mužské čtyřhry.