Volání Australanů vyslyšela i královna es! Pojďme nějaká nastřílet, přidala se Plíšková

- Jan Vojkůvka

Sbírka pro oběti požárů v Austrálii mezi tenisty začíná nabírat na obrátkách. Kromě domácích hráčů, které vyburcoval Nick Kyrgios svým voláním o pomoc, se do akce připojila i česká tenistka Karolína Plíšková.

AceQueen, tedy esová královna, jak se Plíškové díky jejímu tvrdému servisu přezdívá, se rozhodla zapojit do sbírky pro oběti požárů v Austrálii, již rozjel tenisový rebel Nick Kyrgios.

Ten slíbil za každé nastřílené eso během lednových turnajů v Austrálii věnovat 200 dolarů. Poté, co se k němu přidal velký počet krajanů, kteří přislíbili nejrůznější částky v rozmezí 100 až 250 dolarů, se rozhodla ke sbírce připojit také světová dvojka Karolína Plíšková.

„Ahoj Australané! Miluju vaši zemi, tak jsem se rozhodla připojit k australským tenistům a za každé eso, jež během svého působení v Austrálii trefím, věnuji 200 dolarů jako podporu a pomoc všem obětem požárů. Tak pojďme nějaká esa nastřílet!“ napsala Plíšková na svých sociálních sítích.

Plíšková v posledních letech dominuje statistikám v nasázených esech. V minulé sezoně jich nastřílela 488 a vrátila se na první místo v této statistice. V roce 2018 skončila druhá s 393 esy, o rok dříve byla znovu první s 452 esy a v roce 2016 jich trefila dokonce 530.